''Dat was echt hopeloos bij Feyenoord'

''Dat was echt hopeloos bij Feyenoord'

In een van de meest opvallende scènes uit de documentaireserie 'Dat ene woord' was te zien hoe Cor Pot winterversterking Lucas Pratto scoutte. Hij bekeek beelden van de Argentijn - die uiteindelijk niet zou slagen in De Kuip - en concludeerde dat het een goede spits was die een doelpunt kon maken. In FC Rijnmond gaf Pot tekst en uitleg bij die scène.

"Het was heel makkelijk: wij hadden niks", legde Pot uit. "Jørgensen was nooit fit, Linssen stond op links omdat Sinisterra er nog niet was. We moesten iets hebben. Ze liggen niet voor het oprapen. We hadden toen een scouting van nul komma nul, dat was echt hopeloos bij Feyenoord, dus we hebben wat beelden gekeken."

Harry van der Laan merkte op dat het oude beelden waren, voornamelijk uit zijn tijd in Brazilië (2015 tot en met 2017). Dat bevestigde Pot. "Daar deed hij het goed. Hij maakte een paar goede goals in de Copa Libertadores en kon een bal vasthouden. Wij speelden alleen iets verder terug, en dus moest hij langere afstanden afleggen."

"Die eerste wedstrijd uit bij Sparta vergeet ik nooit meer", ging Pot verder. "Hij schoot op de paal na een goede actie en kopte een bal die de keeper goed pakte. Voor hetzelfde geld leidde dat tot één of twee goals. Dan kreeg je een heel ander verhaal."

Lees meer over
Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties