''Dat valt hier niet zo vaak moet ik eerlijk zeggen''

''Dat valt hier niet zo vaak moet ik eerlijk zeggen''

Feyenoord is al enkele weken koploper van de Eredivisie. De Rotterdammers krijgen dan ook constant vragen over een eventueel kampioenschap. Ook op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard werd dit thema besproken. Trainer Arne Slot vertelt dat het intern bij Feyenoord vooral gaat over het verbeteren van het spel.

''Of ik misselijk word van het woord kampioenschap? Dat valt hier niet zo vaak moet ik eerlijk zeggen'', begint Slot. ''Ik weet niet of het bij de club past. Jarenlang hebben we er ook niet over kunnen praten, omdat we geen onderdeel waren van de titelrace. Vorig jaar voor de wedstrijd in de ArenA keek ik toch stiekem naar de ranglijst: als we deze kunnen winnen hoe staan we er dan voor? We stonden op voorsprong tot een kwartier voor tijd, maar het was al vrij snel duidelijk dat nadat we die wedstrijd verloren kansloos waren voor het kampioenschap. Nu staan we er heel goed voor."

Feyenoord roept nergens dat het kampioen moet worden. Slot daarover. ''Er zijn clubs die 300 miljoen investeren en die roepen dat ze het week voor week bekijken, dan heb ik het niet over de Nederlandse competitie, maar in dit geval over de Engelse competitie. Waarom zouden wij iets anders roepen? We weten dat we er goed voor staan en ik zie er geen toegevoegde waarde in om het elke dag te gaan roepen dat we daarmee bezig zijn. Ik weet dat de vragen niet stoppen, omdat het ook verkocht moet worden. We mogen er ook over praten. Alleen: ik ben met de jongens niet bezig met het woord kampioenschap. We zijn vooral bezig dat we beter moeten gaan spelen dan dat we tegen AZ hebben gedaan.''

Puzzelen op het middenveld
Slot baalt van de afwezigheid van Quinten Timber en hoopt dat de overige controlerende middenvelders de komende weken fit blijven. ''Je moet er nu niet aan denken dat Wieffer of Kökcü nog een blessure oploopt. Zelfs als je er nu twee weken uit ligt kan je al vijf wedstrijden missen. Dat zou heel vervelend zijn. Daartegenover staat de rentree van Trauner, waardoor Geertruida bij nood ook weer op het middenveld kan spelen. Zo proberen we door het seizoen heen te gaan. Dat is niks nieuws. Alle clubs hebben blessures en de een wat meer dan de andere. Ik vind dat wij aanvallend op het middenveld nog voldoende keuze hebben.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties