"Dat lukt bij Pedersen niet en bij Geertruida wel"

"Dat lukt bij Pedersen niet en bij Geertruida wel"

Met de terugkeer van Gernot Trauner komt Arne Slot voor een luxeprobleem te staan in zijn defensie. Toch lijkt dat 'probleem' zich vanzelf op te lossen, stellen de mannen van RTV Rijnmond. Tegen FC Volendam zagen zij Marcus Pedersen namelijk als een van de dissonanten, terwijl Lutsharel Geertruida na rust liet zien ook op rechtsback nog altijd uitstekend uit de voeten te kunnen.

"Pedersen was wel weer heel bedrijvig en vaak voorin te vinden, maar het probleem blijft dat er echt nul rendement bij zit", begon Dennis van Eersel in de podcast van zijn werkgever over de in de rust gewisselde rechtsback. "Ook niet als hij een voorzet geeft. Hij duikt daar op, het is goed dat hij daar komt en hij heeft de longinhoud om weer terug te gaan. Maar de laatste pass voorin, daar ontbreekt het steeds aan. Dat sterkt er mij nog meer in dat, als Trauner straks weer klaar is voor een basisplaats, Geertruida op de plek van Pedersen gaat staan."

Geertruida als rechtsback
Collega Dennis Kranenburg wees erop dat het 'opmerkelijk' was dat juist nu de verdediging van Feyenoord een slechte wedstrijd speelde, terwijl daar sinds het wegvallen van Trauner eerder amper problemen zijn ontstaan. "Eigenlijk is dat juist het blok van Feyenoord waar het allemaal zo goed staat. Ik ben het met je eens dat als Trauner weer helemaal fit is, Geertruida naar de rechterkant gaat. Daar vond ik hem trouwens een enorme goede indruk maken. Hij was goed in de duels, hield het overzicht, had goede passing. Hij gaf ook nog een assist en was ook bij een andere aanval nog goed betrokken."

"Daar zie je ook wel aan dat Geertruida in zijn tijd met Slot enorme stappen in zijn ontwikkeling heeft gemaakt", concludeerde Kranenburg. "Hij doet het ontzettend goed als centrale verdediger, maar vandaag ook aan de rechterkant. Daar wordt toch wel iets anders van je gevraagd, omdat je opeens veel meer betrokken wordt bij aanvallen over rechts. Dan zie je dat dat bij Pedersen niet lukt en bij Geertruida wel. Dat verschil gaat er uiteindelijk mede voor zorgen dat Slot kiest voor Geertruida op rechts: omdat hij in de opbouw beter is en meer oog heeft voor de ploeggenoten die met hem meelopen."

Moet Trauner terugkeren in de basiself ten koste van Pedersen?
Lees meer over
Lutsharel Geertruida Marcus Holmgren Pedersen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties