"Dat is het beste wat Feyenoord heeft kunnen overkomen"

"Dat is het beste wat Feyenoord heeft kunnen overkomen"

Hoewel er op financieel gebied bij Feyenoord in de afgelopen jaren enorme stappen zijn gezet, blijven de Rotterdammers nog achterlopen op PSV en Ajax. Vooral in de salarishuishouding vallen nog grote stappen te maken. Algemeen directeur Dennis te Kloese sprak tijdens de nieuwjaarsreceptie al uit als prioriteit te hebben om één organisatie te worden met Stadion Feijenoord, omdat daarmee financieel zo snel mogelijk stappen gemaakt kunnen worden.

"Ze hebben eigenlijk de boot gemist met de exploitatie van het stadion", begint Chris Woerts in gesprek met FCUpdate. "Je kunt veel zeggen van een club als Twente en Joop Munsterman, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat Twente één van de best renderende stadions heeft van Nederland. Als er bij Feyenoord 175 man een diner kunnen krijgen, zitten er bij Twente 2500 mensen te bikken. Dat is een groot verschil. Feyenoord heeft het mooiste stadion van Nederland qua sfeer, maar qua faciliteiten is het de slechtste van Nederland."

Hoe Feyenoord nu kan zorgen weer op de goede koers te raken? "Daar hadden ze al een slag in kunnen maken als ze tien tot twaalf jaar geleden gekozen hadden voor een grote renovatie. Dan had je nu al meer bezoekers kunnen bergen in het stadion, dubbele capaciteiten businessstoelen, duizenden mensen kunnen laten eten en honderd skyboxen gehad. Nu moet je Champions League spelen om die begroting rond te krijgen. Daar heeft Feyenoord de boot gemist. Dat megalomane plan van Feyenoord City was vanaf dag één gedoemd te mislukken. Spreadsheets zijn geduldig, maar die klopten niet met de begroting."

"Je kunt geen vier- tot vijfhonderd miljoen betalen voor een stadion. Dat is waanzinnig, dat kan helemaal niet in Nederland." Volgens Woerts is het dus positief dat het plan van Feyenoord City is geklapt. "Dat is het beste wat Feyenoord heeft kunnen overkomen. Je moet nu gewoon het stadion gaan renoveren. Maar ik denk dat Feyenoord eerst eigenaar moet worden en dat willen ze ook. Het is natuurlijk belachelijk dat De Kuip zes of zeven commissarissen heeft, wat doen al die mensen met die stropdas om hun nek? Dat is echt belachelijk."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties