"Dat hebben we aan de KNVB te danken, die flauwekul"

"Dat hebben we aan de KNVB te danken, die flauwekul"

De KNVB maakt het Feyenoord niet makkelijker als het gaat om het vinden van een nieuwe hoofdsponsor, zo concludeert Chris Woerts. De altijd spraakzame marketeer haalt hard uit naar de bond als het gaat om de uitspraken over Qatar en het Midden-Oosten. Vanwege de uitlatingen in het verleden door de voetbalbond zijn bedrijven uit dergelijke landen niet happig op een deal met Feyenoord.

"Ik heb niet zoveel met de KNVB", begint Woerts in het YouTube-programma Bakkie Pleur voor de deur. "Ik vind het een logge organisatie die het clubbelang nooit voor ogen heeft, maar enkel het eigen belang. Gijs de Jonge, de secretaris generaal, is bezig het WK Vrouwen in 2026 binnen te halen. Daar moet alles voor wijken en ook clubbelangen schaadt hij daarbij. Vorig jaar had hij in Qatar nog een grote mond over mensenrechten. Nu moet hij al die mensen pleasen voor het binnenhalen van de stemmen om het event naar Nederland te krijgen. Hij lult zichzelf tegen, het is ongelooflijk."

Vooral het feit dat De Jonge zich vorig jaar heel erg heeft afgezet tegen Qatar en het Midden-Oosten is iets dat volgens Woerts erg kwalijk is. "In relatie tot een nieuwe shirtsponsor voor Feyenoord zeggen ze daar nu: 'Jij bent Nederlander? Wat kom je doen? Jullie hadden toch zo’n grote mond vorig jaar? Wij deugen toch niet? En nu willen jullie onze centjes hebben?' Dat hebben we aan de KNVB te danken, die flauwekul. Zo dom."

Het stadion
Zoals gebruikelijk bij Woerts spreekt hij zich ook nog uit over het stadion. Volgens de marketeer had Feyenoord in de tijd dat hij er werkzaam was gewoon de knoop moeten doorhakken. "Ik ben absoluut voor een nieuw stadion. Ik was betrokken bij het project van de BAM. Dat ging om 210 miljoen euro, dat was wel een jaar of tien terug denk ik. Het was toen op vijf miljoen euro afgeketst en anders had je nu al vijf of zes jaar in een nieuw stadion gespeeld. 63.000 toeschouwers, 6500 business seats en 100 units. Dan had je commerciële waarde uniek geweest in Nederland. Nee, ze moesten per se een nieuw stadion bouwen. Wat een flauwekul. Tot het laatste moment hebben ze dat Feyenoord City doorgedrukt, maar iedereen die een beetje kan rekenen wist al: totaal kansloos.''

Aboutaleb
Woerts is in de uitzending op dreef en haalt ook flink uit naar de vertrekkende burgemeester Aboutaleb. "Hij had maar één doel. Feyenoord City was zijn grote droom als afscheid. En hij heeft het verpest, hij is rancuneus naar Feyenoord toe nu. Want hij heeft ze echt verrot gescholden toen het dreigde mis te gaan. Toen Feyenoord de stekker eruit trok was hij super boos. Gewoon een rancuneuze man die niets met Feyenoord heeft!"

"Hij kan wel een sjaaltje om zijn nek doen, maar hij had net zo'n sjaaltje om zijn nek bij FC Utrecht", vervolgt de oud commercieel directeur van Feyenoord. "Het is net een speler. De ene week zit ie aan de borst, aan het logo... En de andere week zitten ze bij een ander weer aan het logo. Allemaal gelul joh, Aboutaleb heeft niks voor Feyenoord betekend, helemaal niks. Ik denk dat alle vlaggen uitgingen toen hij zei dat hij gaat stoppen."

Lees meer over
KNVB
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties