''Dan komt Ueda erin en daar wordt het niet beter van''

''Dan komt Ueda erin en daar wordt het niet beter van''

Ayase Ueda heeft nog geen overtuigende indruk weten te maken bij Feyenoord. De Japanner moet het vooral doen met invalbeurten in de slotfase van de wedstrijd, en ook afgelopen weekend tegen AZ kwam hij binnen de lijnen. De Japanner moet nog stappen zetten in zijn ontwikkeling om de toekomstige opvolger van Santiago Gimenez te worden.

''Dan komt Ueda erin en daar wordt het niet beter van'', blikt Mario Been terug op het duel tegen de Alkmaarders in de Dick Voormekaar Podcast. ''Ik vond de zijkanten bij Feyenoord ook heel matig. Maar het middenveld en de laatste lijn zijn goed. Als je Trauner ook weer ziet spelen. Wat is hij goed; echt fantastisch. Hij pakt ballen af en speelt ze net zo makkelijk weer in. Het staat goed bij Feyenoord, mede dankzij hem. En als je dan met 1-0 kan winnen, is het niet overtuigend. Maar wel genoeg.''

Naast Ueda was ook de Mexicaanse spits niet in zijn beste doen. Al werd hij ook niet vaak in stelling gebracht. ''Feyenoord - AZ was de wedstrijd van de topscorers Gimenez en Pavlidis. Maar ze hebben allebei amper een kans gehad. Dat zegt ook wel wat over de verdedigende compartimenten van beide ploegen'', reageert de oud-voetballer. Santiago Gimenez is de laatste wedstrijden niet meer trefzeker voor de Rotterdammers. ''Ja, Feyenoord heeft wel een probleem als de spits niet in vorm is'', ziet journalist Martijn Krabbendam.

Michel van Egmond ziet het huidige Feyenoord de volgende stap maken om Europese uitwedstrijden wel te winnen. ''Er zit nog genoeg progressie en potentie in de spelersgroep. Om die kansen de volgende keer wel af te maken in Europa: dat kan toch de volgende stap zijn?'' Been: ''Ja, wat dat betreft, zou het wel heel goed zijn als ze verder gaan in de Champions League. Dan mag je niet verliezen van Atlético en moet je winnen bij een Celtic dat al klaar is. Voor de ontwikkeling van de spelers is dat heel belangrijk.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties