"Dan had het misschien logischer geweest om bij Dordrecht door te gaan"

Terwijl er bij Feyenoord steeds meer duidelijk wordt over de voorbereiding op het nieuwe seizoen, is het nog altijd de vraag welke trainer er aan het roer zal staan. Wordt het Brian Priske of toch een andere kandidaat? Ondertussen hebben de Rotterdammers Gijs Smal eindelijk gepresenteerd en verscheen ook Pascal Bosschaart in de persruimte om zijn contract als jeugdtrainer te ondertekenen.

"Hij staat heel hoog op de korte lijst aan namen die Feyenoord nog heeft”, begint Dennis Kranenburg in het praatprogramma FC Rijnmond over Priske. "Als je gaat kijken naar hoe hij zijn teams laat voetballen, dan komt dat overeen met hoe Arne Slot dat ook heeft gedaan. Op detailniveau wijkt het nog wel iets af, want Slot wil heel hoog drukzetten en hij iets meer rond de middellijn. Als je ziet dat hij communicatief heel sterk is, zijn dat allemaal dingen die passen in de lijn van Slot."

Bij Feyenoord zal men niet heel lang meer willen wachten met het aanstellen van de nieuwe trainer, zo weet ook Kranenburg. "Er zijn nu inderdaad gesprekken gaande en het enige nadeel is dat hij nog twee jaar onder contract staat bij Sparta Praag, de club waar Hancko vandaan kwam. Dat ging ook best wel stroef. Hij is twee jaar op rij kampioen geworden en heeft ook de beker gewonnen. In het begin ging het wel een beetje stroef met zijn speelwijze, maar uiteindelijk is hij gegaan voor een 3-4-3 systeem en daarmee wisten ze de successen te behalen."

Gijs Smal
"Als je gaat kijken naar die linksbackpositie, waar Hartman voorlopig nog wel eruit ligt en Lopez vertrekt, dan is dit een prima speler", vertelt Kranenburg over de nieuwe linksback. Ook Michiel Kramer is enthousiast. "Hij is super aanvallend en ik vind hem best wel een goede trap hebben met een voorzet en vrije trap. Normaal gesproken gaat Hartman wel gewoon spelen en zal hij moeten knokken voor zijn plekje, maar je speelt veel wedstrijden volgend jaar, dus hij zal er wel aan komen."

Pascal Bosschaart
De 44-jarige Rotterdammer is de nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21. Leen van Steensel, trainer van BVV Barendrecht, twijfelt of het de juiste stap is naar trainerschap in het betaald voetbal. "Dan had het misschien logischer geweest om bij Dordrecht door te gaan, maar het is ook waanzinnig mooi om met de toptalenten van Feyenoord te werken. Ze hadden heel graag de Tweede Divisie in gegaan, alleen Jong Sparta en Jong Almere deden het zo goed dat Feyenoord geen kans maakte."

Lees meer over
Bosschaart
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties