''Daarvan zie je bij vlagen dat hij geweldig kan voetballen''

''Daarvan zie je bij vlagen dat hij geweldig kan voetballen''

Vandaag staat de cruciale wedstrijd van Feyenoord in de Europa League op het programma. Lazio Roma is de tegenstander en de Rotterdammers hebben alles nog in eigen hand. Aan de andere kant kan Feyenoord ook nog op elke plek in de poule eindigen, tot aan Europese uitschakeling toe.

"Ze spelen tegen een Lazio dat niet in de beste vorm is, maar dat kunnen we misschien ook een beetje van Feyenoord zeggen als we naar de laatste twee wedstrijden kijken: tegen AZ fantastisch, daarna Fortuna een stuk minder", aldus Mario Been in het programma Voetbalpraat. "Dan kwam daarna de 1-0 tegen tegen Graz en dat was natuurlijk onnodig, zoals bij vele wedstrijden. Ook de 2-2 tegen Midtjylland was niet geheel nodig. 0-2 voorstaan, dan moet je zo'n wedstrijd uitspelen. Thuis ook met 2-1 voor... Dan moet je dus tegen een Lazio, waar Immobile er gelukkig nog steeds niet bij is."

Dat Feyenoord thuis speelt is meer dan een klein voordeel. "Die magische Kuip kan nog steeds een heel belangrijk ding zijn om Feyenoord er doorheen te krijgen. Er zijn hiervoor al veel belangrijke wedstrijden gespeeld in De Kuip. Als het moet, dan kan Feyenoord heel veel met de steun van het publiek." Analist Marciano Vink is het met Been eens. "De Kuip kan voor wonderen zorgen. Dat zal ook echt moeten gebeuren, want Italianen en resultaat en dan ergens de tanden in zetten: dat is één. Het gaat gewoon moeilijk worden, want Italianen kunnen echt met het mes tussen de tanden spelen en wat dat betreft is Feyenoord op dit moment een beetje broos, met name voorin. Het zal dus echt van De Kuip moeten komen."

De opstelling
De mannen aan tafel denken dat Lutsharel Geertruida de positie van rechtsachter in gaat nemen en dat Marcos López de linkerflank gaat bemannen. Daarnaast lijken Orkun Kökcü en Quinten Timber onomstreden op het middenveld. Been verkiest Wålemark als rechtsbuiten boven Jahanbakhsh. "Daarvan zie je bij vlagen dat hij geweldig kan voetballen, maar het is er niet eentje die zijn tanden in zo'n wedstrijd zet."

De spitspositie blijft een dingetje, maar Been heeft een voorkeur. "Ik denk dat ik in dit soort wedstrijden voor Gimenez zou kiezen omdat het toch wat opportunistischer wordt. Ik denk dat het belangrijk is dat je vanaf het eerste moment het publiek achter je krijgt en dat je dan opportunistischer moet spelen. Je weet hoe Italianen verdedigen: die staan toch rond de zestien. Dan heb je power nodig. In De Kuip word je vanzelf naar voren gestuwd."

Vink geeft nog wel aan dat je met dat opportunisme niet in het mes van Lazio moet lopen, want in de uitwedstrijd speelde Lazio zich vrij gemakkelijk onder de druk van Feyenoord uit.

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties