''Daarin kan ik ook nog van Trauner en Hancko leren''

''Daarin kan ik ook nog van Trauner en Hancko leren''

Thomas Beelen heeft in aanloop naar de bekerfinale uitgebreid gesproken met de media. De centrale verdediger heeft zich ontwikkeld van de Keuken Kampioen Divisie tot basisspeler bij Feyenoord. Nog geen twee jaar geleden maakte de 22-jarige Beelen zijn debuut bij PEC Zwolle als middenvelder.

"Je gaat steeds meer voldoening halen uit de verdedigende dingen, zoals de nul houden," vertelt Beelen in gesprek met ESPN. Samen met Dávid Hancko vormt hij het centrale duo van Feyenoord. "Ik denk dat hij in alles een echte winnaar is. Hoe hij zich voor ballen gooit enzo. Als middenvelder denk je soms wat makkelijker in sommige situaties denk ik, omdat je nog een verdediging achter je hebt.''

"Daar heb ik aan het begin ook last van gehad als je toch denkt als middenvelder. Ik ben dan ook stappen aan het maken in het altijd scherp zijn. Je kan er soms misschien nog momenten uithalen dat ik kleine slaapmomentjes heb. Daarin kan ik ook nog van Trauner en Hancko leren. En ook in het pure verdedigen. Het zijn keiharde verdedigers in de duels."

Eerder vertelde Beelen dat zijn fysieke ontwikkeling een van de redenen is dat hij zich nu bij Feyenoord staande weet te houden. De duels tegen Romelu Lukaku bewezen dat de rechtspoot met een huidige marktwaarde van zeven miljoen euro op de goede weg is. "Je weet wel dat de media en iedereen die voetbal kijkt dan zoiets heeft van: kijken of hij zich nu ook staande houdt."

"Ik voelde niet per se extra druk. Ik vind het eerder leuk dat ik tegen zulke spitsen mag spelen. Ik weet wel dat ik het goed moet doen als ik een soort signaal wil afgeven, maar het geeft niet extra druk." Nu wacht zondag de volgende grote test. Het spelen van een belangrijke finale. Beelen verwacht een zware wedstrijd tegen NEC. "We wisten al dat het een hele goede ploeg was. Ze hebben hier natuurlijk ook gelijkgespeeld bij ons. Je hebt ook tegen PSV gezien dat het een goede ploeg is. Het is gewoon een team met kwaliteit."

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties