''Daardoor kunnen we het spel tussen back en buitenspeler weer zien''

''Daardoor kunnen we het spel tussen back en buitenspeler weer zien''

Feyenoord neemt het vanavond in de eigen Kuip op tegen Sturm Graz, maar moet het in de wedstrijd doen zonder de steun van de volledige noordzijde. Die straf legde de UEFA de Rotterdammers op. Arne Slot wordt gevraagd of het apart is om het stadion binnen te komen zonder de steun vanaf die kant van het stadion.

''Best wel ja'', begint de trainer in gesprek met ESPN. ''We hebben met corona behoorlijk wat meegemaakt. Toen waren het compleet lege tribunes. Het is ontzettend jammer dat er vanavond op de noordzijde geen mensen zitten.'' Feyenoord revancheerde zich tegen Sparta (3-0 winst) na de verloren wedstrijd in Rome tegen Lazio (4-2 verlies). Slot denkt dat de openingsfase van beide wedstrijden daar bepalend voor was.

''Het maakt een groot verschil of je na drie minuten met 1-0 voorkomt of na drie minuten op achterstand staat. In Rome ging in de zeventiende minuut de tweede kans er ook meteen in. Dat heeft gewoon invloed op hoe een groep speelt. Helaas konden we dat in de groep pas verbeteren, maar toen was het kwaad al geschied'', vervolgt de oefenmeester. Feyenoord moet agressief spelen om de mensen die wél in De Kuip zitten voor zich te winnen, zegt Slot.

''Zoals we tegen Sparta bijvoorbeeld wel gedaan hebben. Qua speelwijze lijkt Sturm Graz meer op Lazio dan op Sparta. Sturm Graz zal, zoals bijna elke Oostenrijkse club tegenwoordig doet, vanaf de eerste seconde met hun twee diepen spitsen ons afjagen en de bal naar de zijkant willen krijgen. Het is hún wens dat de bal op de zijkant blijft, mijn wens is dat de bal via een vrijstaande speler in het midden aan de andere kant komt. Daardoor kunnen we het spel tussen back en buitenspeler weer zien.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties