''Daar hebben ze eigenlijk al afscheid van genomen''

De zware knieblessure van Quilindschy Hartman heeft geen gevolgen voor de toekomst van Marcos Lopez bij Feyenoord. De linksback staat op de nominatie om aankomende zomer De Kuip te verlaten. Lopez komt niet meer voor in de plannen van Arne Slot. Afgelopen zondag koos de trainer zelfs om met David Hancko als linksback te spelen.

"Hancko is de Eredivisie aan het ontgroeien, maar dat zou je ook van Geertruida kunnen zeggen," begint Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in Voetbalpraat. "Geertruida heeft acht overtredingen gemaakt dit seizoen, waarvan slechts twee in De Kuip. Ik heb de statistieken voorbij zien komen. Hetzelfde geldt voor Hancko, ze spelen heel gemakkelijk. Hij speelt nu linksback en daar kan hij ook gewoon spelen. Dat doet hij bij het Slowaakse nationale ploeg ook."

"Voor Feyenoord is het geen probleem om Hancko daar neer te zetten nu Hartman weg is. Ik denk dat Hancko daar blijft staan. Ze kunnen Lopez daar gebruiken, maar daar hebben ze eigenlijk al afscheid van genomen. Die jongen zit twee jaar op de bank en die moet voor zichzelf gewoon weggaan. Feyenoord gaat daar gewoon aan meewerken. Het is niet voor niets dat ze Smal al min of meer binnen hebben."

Marcos Lopez werd in de bekerwedstrijd tijdens de rust gewisseld en sindsdien doet Slot geen beroep meer op de verdediger. "Lopez slaagt er niet in om dichtbij de basis te komen, op een gegeven moment moet je dan ook een keer gaan. Smal gaan ze halen van FC Twente, of die hebben ze al gehaald. Daar wordt heel ingewikkeld over gedaan, maar intern praten ze erover alsof die speler van Feyenoord is. Hoe ik dat weet? Je spreekt toch allerlei mensen binnen de club."

Santiago Gimenez
Krabbendam wordt gevraagd of Gimenez zijn vorm dit seizoen nog gaat terugvinden. "Ik vind het moeilijk te zeggen. Als je de wedstrijd bekijkt, zie je dat hij een kans krijgt voor rust, die schiet hij dan niet binnen. Je kunt niet zeggen dat hij zijn best niet doet, dat doet hij wel. Het gaat moeizaam. Bij Feyenoord hopen ze dat hij heel snel zijn doelpunten gaat maken, want hij staat op de nominatie om een transfer te maken. Het liefst natuurlijk voor een recordbedrag."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties