Complimenten voor Hancko: "Als eerste op de club en gaat als laatste weg"

Complimenten voor Hancko: "Als eerste op de club en gaat als laatste weg"

Aanstaande zondag kan Feyenoord een beloning krijgen voor de ontwikkelingen die de club in de afgelopen twee seizoen heeft doorgemaakt. In de nieuwste AD Voetbal Podcast vertelt Feyenoord-watcher Mikos Gouka hoe het momenteel gaat achter de schermen bij de Rotterdammers.

"Als je hoort wat er achter de schermen bij Feyenoord gebeurt, denk je wel dat dit een metamorfose is geweest binnen de club", opent Gouka in de podcast. "Niet alleen het voetbal, dus de manier waarop Slot binnenkwam en zei 'ik wil dit voetbal spelen', maar daarna is het balletje overal gaan rollen. Er zit heel veel achter tot aan DNA-profielen aanmaken van spelers om te kijken hoe het gaat met voeding."

Gouka vervolgt zijn verhaal dat voeding niet het enige is wat belangrijk is binnen de club. "Vervolgens is ook de lifestyle en de mindset van die spelers heel erg veranderd. Als Slot een vrije dag aankondigt, is wat hij er aan toevoegt: 'zorg wel dat je fit bent'. De praktijk is dan dat als ze op donderdag vrij zijn, er toch 12 tot 13 mensen op de club zitten. Ze hebben elkaar zo gek gemaakt, dat ze elkaar eerder moeten afremmen dan achter de broek moeten zitten."

Complimenten voor Hancko
Gouka vertelt dat ze bij Feyenoord vooral onder de indruk zijn van Dávid Hancko. De Slowaak laat ook achter de schermen zien een perfecte topsporter te zijn. "Hancko is een speler waarvan ze zeggen: 'doe jij nou maar even rustig met al die challenges, want als het aan jou ligt doen we 24 uur per dag een challenge.' Die heeft natuurlijk ook nog een topsport vrouw. Die is als eerste op de club en gaat als laatste weg. Ze hebben een breakfast club, voordat er ontbijten wordt zijn sommige mensen in de gym van alles aan het doen. Fitheid is eigenlijk niet eens meer een item."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties