Burgemeester Rome ziet komst Feyenoord-supporters niet zitten

Burgemeester Rome ziet komst Feyenoord-supporters niet zitten

De burgemeester van Rome gaat er alles aan doen om te voorkomen dat supporters van Feyenoord welkom zijn in de stad. Roberto Gualtieri heeft een verzoek neergelegd bij de ministerie van Binnenlandse Zaken om de komst Feyenoorders te verbieden.

Dit schrijft Corriere della Serra. Gualtieri ziet de komst van supporters van Feyenoord om twee redenen niet zitten. Allereerst vanwege de ongeregeldheden in de binnenstad tijdens de uitwedstrijd van de Rotterdammers in 2015. Ook staat er een bezoek gepland van inspecteurs van de World Expo 2030. Rome hoopt het evenement binnen te halen.

''Ik heb minister Matteo Piantedosi gevraagd om te kijken naar een uitverbod voor Feyenoord-supporters'', vertelt Gualtieri. ''We willen er alles aan doen om de stad Rome en de bevolking te beschermen. We hebben al eens te maken gehad met ernstig geweld. Ik heb de minister gebeld en mijn bezorgdheid daarover geuit.''

Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat snel met een antwoord komen. Momenteel is er nog geen besluit genomen. ''Maar meestal wordt over dit soort kwesties op dinsdag vergaderd.'' Van de Europese voetbalbond UEFA mogen Feyenoorders gewoon aanwezig zijn in het uitvak van het Stadio Olimpico.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties