Buitenspelers belangrijk tijdens eenvoudige overwinning Feyenoord

Buitenspelers belangrijk tijdens eenvoudige overwinning Feyenoord

Feyenoord heeft zondagavond vrij eenvoudig Heracles Almelo weten te verslaan. De Rotterdammers waren veel te sterk voor de nummer veertien van de Eredivisie en wonnen dan ook verdiend in De Kuip. De ploeg van trainer Arne Slot is hierdoor weer een stap dichterbij een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Santiago Gimenez kreeg na een minuut spelen al een grote kans om Feyenoord op voorsprong te schieten. De Mexicaan schoot echter rakelings langs het doel. Het was wederom Yankuba Minteh die zijn waarde bewees voor Feyenoord. Na een schitterende assist van Luka Ivanušec brak de Gambiaan de ban voor de Rotterdammers. Niet veel later wist Gimenez na een heerlijke pass van Wieffer ook raak te schieten. De spits tekende voor zijn 21ste treffer in de Eredivisie.

Buitenspelers belangrijk tijdens eenvoudige overwinning Feyenoord

Voor Feyenoord was er geen vuiltje aan de lucht, al was Timon Wellenreuther nog een aantal keer belangrijk tijdens enkele gevaarlijke momenten van Heracles Almelo. In de tweede helft veranderde het speelbeeld niet in De Kuip. De bezoekers weigerden om de aanval te zoeken en Feyenoord nam gas terug, waardoor het een gezapige wedstrijd werd. Invaller Igor Paixão wist in de slotfase het duel definitief op slot te gooien door een vrije trap binnen te schieten.

Buitenspelers belangrijk tijdens eenvoudige overwinning Feyenoord

Tijdens een 3-0 voorsprong kregen ook Milambo en Ueda nog speeltijd, terwijl iets eerder Lingr en Nieuwkoop al binnen de lijnen kwamen. In de resterende tijd was het geloof weg bij Heracles Almelo en Feyenoord wist met het vele balbezit geen doelpunt meer te maken. Door de overwinning komt Feyenoord op 59 punten na 25 speelrondes. Volgende week wacht een duel tegen SC Heerenveen.

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Minteh, Gimenez, Ivanušec.
Heracles: Brouwer; Wieckhoff, Roosken, Leerdam, Hoogma, Oppegard; Bruijn, De Keersmaecker, Hrustic, Limbombe, Hornkamp.

Wissels
Feyenoord: Lamprou, Van Sas, Nieuwkoop, Lopez, Milambo, Lingr, Sauer, Paixão, Ueda.
Heracles: De Keijzer, Jansink, Sonnenberg, Engels, Willems, Bruns, Vejinovic, Bakboord, Scheperman, Bultman, Sankoh.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties