'Bournemouth neemt oud-Feyenoorder Sinisterra definitief over'

'Bournemouth neemt oud-Feyenoorder Sinisterra definitief over'

Luis Sinisterra komt ook de komende jaren uit voor AFC Bournemouth. De 24-jarige Colombiaan speelt op dit moment op huurbasis voor de Engelse club en gaan de koopoptie lichten die is afgesproken met Leeds United. Sinisterra blijft daardoor ook volgend seizoen ploeggenoot van Marcos Senesi.

Bournemouth staat twaalfde in de Premier League en maakt een redelijk seizoen door. De kans op handhaving is met acht punten boven de degradatiestreep een realistisch scenario. De Engelsen investeren twintig miljoen pond om Sinisterra binnenboord te houden. Volgens journalist Fabrizio Romano en 1908.nl worden de laatste formaliteiten deze week afgewikkeld.

Feyenoord kan niet rekenen op een miljoenenbedrag na de deal tussen Leeds United en Bournemouth. De Rotterdammers hebben een doorverkooppercentage bedongen, maar de club uit de Championship maakt geen winst op de Colombiaan. Hierdoor hoeft de stadionclub niet te rekenen op een grote financiële meevaller. Wel houdt Feyenoord een solidariteitsbijdrage over, dat zal neerkomen op een bedrag van ruim vier ton.

In de zomer van 2022 maakte Sinisterra voor een bedrag van 25 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Leeds United. De transfersom kon door bonussen nog oplopen naar dertig miljoen euro, of die volledig zijn geactiveerd is niet helemaal duidelijk. Feyenoord is wel een deel misgelopen omdat de Engelsen afgelopen seizoen zijn gedegradeerd uit de Premier League. Feyenoord hoeft nu ook niet meer te rekenen op een toekomstig doorverkooppercentage.

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties