Boskamp: "Vroeger ging het daar helemaal niet over"

Hoe goed of slecht Feyenoord ook speelt, bij Jan Boskamp weten we altijd zeker dat hij zijn eerlijke mening geeft over de situatie. Zo vond de oer-Feyenoorder de wedstrijd van afgelopen weekend niet bepaald van een hoog niveau, maar heeft hij wel vertrouwen in de bekerfinale van komende zondag.

"Er was helemaal niks aan", blikt Boskamp terug op de wedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard. "Het was niet om aan te gluren. Als je het vergelijkt met vorige week en dan tegen Fortuna, dat was een dag en nacht verschil. Het eerste kwartier deed Fortuna het goed. Toen werden we beter, maar hadden we veel balverlies. Vorige week was het smullen, maar nu pak je de drie punten en krijg je het cliché dat dat het belangrijkste is, maar het was niet goed."

Over een 'tussendoortje' wil Boskamp absoluut niet spreken. "Wat is dat nou voor gelul? Er zit een week verschil tussen. Dan ben je ook bezig om geen gele kaarten te krijgen en dergelijke, dat kan toch niet?" Op gele kaarten viel sowieso amper te rekenen met Bas Nijhuis als scheidsrechter. "Hij liet veel toe en dat weet je van te voren. Het is gewoon een wereldgozer en hij fluit op zijn eigen manier een wedstrijd. Soms schrik je je eigen kapot. Beide ploegen waren aan het schoppen, maar hij liet gewoon doorgaan."

Door de nederlaag van FC Twente kan Feyenoord de tweede plek nu eigenlijk niet meer mislopen. Dat betekent dat de Rotterdammers volgend seizoen weer actief zijn in de Champions League. Of het seizoen voor Boskamp geslaagd is als zijn club de beker wint zondag? "Dat vind ik wel. Je moet ook reëel blijven en PSV was gewoon de sterkste ploeg, maar ik heb dit seizoen wel weer genoten van Feyenoord. Tuurlijk loop je te zeiken, maar nu doen we dat over dat we niet goed spelen. Vroeger ging het daar helemaal niet over en wilde je alleen maar winnen. Nu wil je goed voetbal spelen en gaan we zeiken dat het geen goede wedstrijd was."

Vervolgens gaat Boskamp verder over Gimenez. De oer-Feyenoorder zag ook tegen Fortuna Sittard dat de Mexicaan weer totaal niet in de wedstrijd zat. "Ik hoop gewoon dat Arne hem niet uit de ploeg zet. Hij gaat wel spelen en ik vind dat wel heel goed van Slot, want hij heeft ook gelijk duidelijkheid gesteld met de keeper. Als Feyenoorder zeg ik dat Justin moet spelen, maar het is gewoon duidelijk dat Wellenreuther gaat spelen. En ik vind het ook klasse dat hij vertrouwen geeft aan Gimenez. Tuurlijk houdt dat een keer op, maar er zijn nog drie of vier wedstrijden en dat moet hij volhouden."

Lees meer over
Jan Boskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties