Boskamp te gast in de Cor Potcast: ''Er loopt gewoon enorm veel talent rond''

Jan Boskamp is te gast in de Cor Potcast van FC Afkicken. De oer-Feyenoorder gaat uitgebreid in op verschillende onderwerpen en natuurlijk komt ook Feyenoord aan bod. Daarnaast vertelt de oud-voetballer en trainer over zijn bijzondere band met Wim Jansen en vertelt hij nog altijd de jeugdopleiding van de Rotterdammers op de voet te volgen.

''Afgelopen week speelden we tegen Bayern München,'' begint Boskamp. ''De eerste helft werden we helemaal zoek gespeeld. Het stond 3-0, maar het hadden er ook vier of vijf kunnen zijn. Maar in de tweede helft zag je opeens dat er toch talent in zit. Gasten als Leo Sauer en Antoni Milambo waren er niet bij, die moesten mee met het eerste. Als je dan gasten als Jayden Slory ziet… Er loopt gewoon enorm veel talent rond. Ik zeg niet dat ze allemaal doorbreken, maar daar kan ik van genieten.''

Boskamp weet als geen ander dat de uitblinkers van nu ook daadwerkelijk een indrukwekkende carrière maken in het betaald voetbal. De oer-Feyenoorder zag Calvin Verdonk op jonge leeftijd van dichtbij uitblinken in de Feyenoord Academy en had daar veel meer van verwacht. ''Verdonk is weer een beetje terug aan het komen. Bij NEC doet hij het goed. Ik noemde hem altijd Cannavaro. Die was echt goed, jezus man hè. Bij NEC zie je hem nu ook vrije trappen nemen. Misschien komt hij nu weer bovendrijven. Hij had altijd een enorme sprongkracht en een goede inspeelpass.''

''Jari Schuurman is er nog zo eentje,'' herinnert Boskamp zich nog goed. ''Die speelde tot aan zijn twintigste in alle nationale elftallen. Toen hebben ze hem uitgeleend aan Willem II. Toen heeft die trainer daar hem helemaal naar de klote geholpen. Hij kwam terug van een eindtoernooi met de jeugd en werd daarna niet meer opgesteld. Terwijl dat echt een heel goede voetballer was.'' De 27-jarige Schuurman staat momenteel tot medio 2025 onder contract bij FC Dordrecht.

In de Cor Potcast bespreekt Boskamp niet alleen de voetbalactualiteit, maar vertelt hij ook over zijn fanatisme voor de Tweede Wereldoorlog. Hij keek oneindig veel documentaires, las honderden boeken en verzamelde thuis spullen uit de vreselijke periode.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties