Boskamp neemt tijdens Champions League-finale afscheid als analist

Boskamp neemt tijdens Champions League-finale afscheid als analist

Jan Boskamp verschijnt niet meer als analist op de Nederlandse TV. De oer-Feyenoorder vindt het op 75-jarige leeftijd genoeg geweest om wekelijks diverse voetbalwedstrijden te analyseren. De Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund wordt zijn afsluiter.

''Niet dat ik het zat ben, hoor'', benadrukt Boskamp in gesprek met Humo. ''Integendeel zelfs. Maar het is die afstand. Altijd van België naar Nederland, heen en weer, telkens vierhonderd kilometer. Het is gewoon doodvermoeiend. Daar heb ik mooi genoeg van.''

Daarnaast heeft Boskamp het de laatste jaren ook privé zwaar te verduren gehad. ''Ik vind het zo moeilijk om erover te praten. Verdriet kan zo’n gewicht hebben, joh. Dat het je helemaal verkruimelt.'' Boskamp verloor zijn 19-jarige kleinzoon en moest daarnaast ook afscheid nemen van zijn boezemvriend Wimpie.

Boskamp verloor zijn vrouw Jenny aan kanker en in 2021 pleegde kleinzoon Dennis zelfmoord. ''Ik ging niet meer naar buiten, en ik zag niet in waarom ik dat ooit wél weer zou doen. En toen belde Wimpie. Dat ik toch echt moest komen, want dat het voor hem op z’n einde liep. Dat zorgde ervoor dat ik weer rechtsprong, dat ik m’n auto pakte naar Rotterdam, maar... Wimpie die stierf, dat was wéér zo’n beuk.''

''Ik heb al dat verdriet weggestopt'', vervolgt de oer-Feyenoorder. ''Ik zie niet in wat ik er anders mee zou kunnen doen. Het slijt, zeggen ze dan, de tijd doet z’n werk. Maar de tijd doet z’n werk helemaal niet.'' Boskamp heeft wel aangegeven nog de wedstrijden van Feyenoord te bezoeken in De Kuip. Daarnaast probeert Wilfred Genee Boskamp over te halen om ook regelmatig aan te schuiven bij Veronica Offside.

Lees meer over
Jan Boskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties