Boskamp: ''Ik vind het aandeel van Slot heel groot''

Jan Boskamp heeft net als de rest enorm genoten van Feyenoord. De oud-voetballer blikt terug op de wedstrijd van donderdagavond tegen Olympique Marseille in gesprek met Vandaag Inside.

''Het was werelds'', begint Boskamp. ''Het was een hele goede wedstrijd en ook het publiek. De Kuip trilt dan helemaal. Je denkt dat hij gaat instorten, die beweegt. Het sfeertje was goed en de wedstrijd was leuk om naar te kijken. Vooral de eerste helft. De eerste vijfentwintig minuten. Dat was een tempo. Als je dat kan volhouden kan niemand je tegenhouden.''

''Na vijfentwintig minuten ging het tempo iets naar beneden'', vervolgt Boskamp. Feyenoord gaf al snel weer een 2-0 voorsprong weg. ''Dat is niet te geloven. Op een bepaald moment zag je het gebeuren. Payet stond de hele tijd vrij tussen de linies en was aanspeelbaar. Daar heb ik een beetje schrik van als we daar spelen. Die zullen dan ook gaan als de brandweer.''

''Ik vind het aandeel van Slot heel groot. Hij laat Feyenoord ook tegen Marseille en in Praag met druk vooruit spelen. Als we de bal hebben kan het nog veel beter. We moeten meer gaan voetballen. Hij wil constant druk zetten op de tegenstander, maar dat hou je drie kwartier vol en dan moet je andere dingen gaan doen. Tweede helft zag je ze wegzakken, maar ze hebben zich helemaal de krampen gelopen.''

Feyenoord wacht een heet avondje in Stade Vélodrome. Boskamp is wel eens bij een thuiswedstrijd geweest in Frankrijk en ook daar kan het spoken. ''Marseille is een gekkenhuis. Die zijn nog gekker dan bij ons. Daar is het qua vuurwerk precies hetzelfde. Het leeft daar, dat is niet normaal. Het is net als Feyenoord een volksclub. ''