Blinker: ''Het was bijna Braziliaans om naar te kijken''

Blinker: ''Het was bijna Braziliaans om naar te kijken''

Regi Blinker heeft woensdagavond genoten van Feyenoord. De oud-voetballer won in het verleden in De Kuip vier keer de TOTO KNVB Beker en weet als geen ander hoe het toernooi kan leven. Blinker zag tijdens het gewonnen duel tegen PSV een aantal uitblinkers.

''Quinten Timber speelde een geweldige partij, die ontwikkelt zich enorm'', vertelt Blinker in gesprek met De Telegraaf. ''Van Bart Nieuwkoop in deze vorm geniet iedereen ook. Maar ik denk dat we de rol van Justin Bijlow niet moeten onderschatten. Die deed tegen PSV fantastische dingen. Voor iedere supporter op de tribune is het zo’n fijn en veilig gevoel dat als spelers toch langs David Hancko en Gernot Trauner komen, ze ook nog langs Bijlow moeten. En die passeer je niet makkelijk.''

Blinker zag dat Feyenoord steeds beter in de wedstrijd kwam en met de steun van Het Legioen werd er ook steeds makkelijker de vrije man gevonden. ''In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, al kreeg Feyenoord best een paar aardige kansen. Maar wat ik schitterend vond, was bij een aantal aanvallen in en rond het zestienmetergebied van PSV er zeker vier of vijf passes over een of twee meter snel werden gegeven. Het was bijna Braziliaans om naar te kijken. Het is zoveel anders dan het voetbal dat we jarenlang van Feyenoord hebben gezien.''

Magisch
Voor Feyenoord stond de druk er goed op, want voor de derde keer verliezen van PSV in De Kuip was geen optie. ''Er was zeker spanning. Maar die was er bij ons in bepaalde seizoenen ook omdat de club uit een moeilijke periode kwam, en dan was de kick des te groter als we een ronde verder kwamen of een grote ploeg uitschakelden. Bekervoetbal werd voor ons iets magisch. Dat zag ik terug in het elftal dat PSV klopte. Ik heb weer met zoveel plezier naar Feyenoord gekeken. Ook omdat er prachtige aanvallen en zo’n positieve kant aan het voetbal van Feyenoord blijft zitten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties