Bijlow over 'Klassiekerkoorts': "Het heeft ons energie gegeven"

Bijlow over 'Klassiekerkoorts': "Het heeft ons energie gegeven"

Justin Bijlow baalde zondagmiddag flink van het puntverlies in de Klassieker. De doelman zag een Feyenoord dat beter was dan Ajax, maar dat niet wist te vertalen naar een zege. Dat leidde uiteraard tot de nodige teleurstelling in de kleedkamer.

"Ik zag een Feyenoord met veel energie", begon Bijlow tegenover ESPN. "Zeker de eerste zestig minuten hadden we de overhand. Niet met veel uitgespeelde kansen, maar wel meer kansen dan de tegenstander. Daarna kwam Ajax meer in het spel. Op het laatste moment kregen wij nog een kans via Gimenez en het is jammer dat we die niet benutten."

Of de Klassiekerkoorts, nog verder aangewakkerd door het gat op de ranglijst, een positieve uitwerking had op de selectie? "Iedereen wilde ze natuurlijk op acht punten zetten. Maar niet alleen Ajax, ook de rest wilden we op afstand houden. Het heeft ons energie gegeven. Als je ziet hoe we vooral de eerste helft speelden, met zoveel energie en kracht samen met de supporters, dan heeft het ons wel op een positieve manier gesteund. Het is jammer dat we de supporters geen drie punten konden geven."

Dat laatste leefde na afloop ook in de kleedkamer. "Het voelde een beetje als een verlies, eerlijk gezegd. We dachten zeker na het eerste half uur en die laatste kans dat we hier hadden kunnen - en misschien wel moeten winnen. We waren niet blij na de wedstrijd, dat is logisch."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties