Bijlow: "Ik hoop wel op die kans, maar heb nog niks gehoord"

Bijlow: "Ik hoop wel op die kans, maar heb nog niks gehoord"

Justin Bijlow zat tijdens de bekerfinale weer op de bank bij Feyenoord, maar uiteraard had hij liever onder de lat gestaan. De doelman komt net terug van zijn blessure en moet nog maar afwachten of hij in het restant van de competitie weer mag gaan keepen. Met oog op het EK van komende zomer hoopt de Rotterdammer zich toch nog te kunnen bewijzen voor Ronald Koeman.

"Als ik heel eerlijk ben, wás deze ook écht een klap", vertelt Bijlow tegenover Voetbal International. De doelman was bij het oplopen van zijn kwetsuur zichtbaar nog meer aangeslagen dan de eerdere keren. "Deze blessure deed mentaal serieus pijn, vooral omdat het jóu dan weer treft, terwijl ik er lekker in zat en belangrijk wil zijn voor het team in die belangrijke laatste maanden. En ook met het oog op het EK natuurlijk."

De doelman was blij weer aanwezig te kunnen zijn bij de bekerfinale. Hoewel Bijlow niet onder de lat stond, voelde deze prijs ook als één van hem. Hij heeft ten slotte ook de wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV gekeept. "Natuurlijk, het liefste had ik ze allemaal gespeeld, maar dat kon niet door die spierblessure. Ik vond het al mooi dat ik fit genoeg was om de finale mee te maken vanaf de bank, al vind ik dat eigenlijk spannender dan wanneer je in het veld staat. Ja, zo denk ik echt: liever dat de club de beker wint zonder mij, dan dat we ‘m bijvoorbeeld verliezen met mij in het doel. Bij mij gaat het altijd om de club."

Bij eerdere blessures aan bijvoorbeeld zijn pols, kon Bijlow nog meetrainen met de groep en zodoende sneller zijn rentree op het veld maken. "Dit keer ging het om een spierscheuring in mijn been, dus lopen bleek niet mogelijk. Het was bovendien mijn eerste spierblessure ooit. Dan probeer je in de gym te werken aan je lijf, maar ja, dat is altijd anders dan op het veld dingen te kunnen doen. Ik moest dit keer weken wachten om weer wat samen met de groep te trainen. Dat maakte het voor mij moeilijker."

EK 2024
De tijd begint te dringen voor Bijlow, want het EK in Duitsland begint al in juni. De doelman zal dus de komende wedstrijden moeten keepen wil hij een kans krijgen. "Ik hoop wel op die kans, maar heb nog niks gehoord. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan die ik graag wil spelen om inderdaad in de race te blijven voor deelname aan het Europees kampioenschap. Garanties daarop heb ik niet, niet van Feyenoord en niet van de bondscoach. Als ik mág keepen, zal ik sowieso moeten laten zien dat ik een hoog niveau haal. En daarna is het afwachten."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties