''Berghuis is de opvallendste reservespeler''

''Berghuis is de opvallendste reservespeler''

Oranje liet tijdens het duel met Oekraïne verschillende gezichten zien: een flitsende start, een matig vervolg, wederom een flitsende periode waarin een 2-0 voorsprong werd genomen en daarna een terugval waarin Oekraïne de stand weer gelijk trok. Uiteindelijk werd er toch een 3-2 overwinning over de streep getrokken. Eind goed al goed dankzij het 5-3-2 systeem van bondscoach Frank de Boer.

Steven Berghuis zal dus nog even moeten wachten op zijn EK-debuut, want never change a winning team. Ook journalist Simon Zwartkruis zag de kansen op een basisplek voor onder anderen Berghuis, verdampen. "En dan zijn er nog de slachtoffers van het systeem, de vleugelspelers. Steven Berghuis voorop", aldus Zwartkruis in Voetbal International.

"De topscorer van Feyenoord stond het afgelopen half jaar vier keer aan de aftrap, maakte zijn eerste Oranje-goals, maar het mocht niet baten. Ook zijn trainingsarbeid niet. Berghuis is de opvallendste reservespeler tijdens de trainingen van De Boer, met scherp en doeltreffend spel in de onderlinge partijtjes. Hij zal moeten wachten tot de bondscoach een wedstrijd wil openbreken met vleugelspitsen."

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties