Beenhakker: ''We hebben er na afloop smakelijk om gelachen''

Beenhakker: ''We hebben er na afloop smakelijk om gelachen''

Direct nadat bekend werd dat Feyenoord het moest opnemen tegen SS Lazio gingen de beelden van Leo Beenhakker uit 2000 viraal. De oud-trainer stond voor de groep toen Feyenoord de uitwedstrijd tegen de Italianen in het kader van de Champions League wist te winnen. Niet alleen de persconferentie na afloop werd veel besproken ook de middelvinger van Jon Dahl Tomasson vergeten veel Feyenoorders niet meer.

Beenhakker blikt in gesprek met RTV Rijnmond uitgebreid terug op het moment dat Tomasson als invaller twee keer wist te scoren. "Ik had vooraf veel van Lazio gezien en ik vond dat we in de eerste plaats goed moesten verdedigen. Daarom koos ik voor een extra verdediger met Ferry de Haan. Een gefrustreerde en withete Tomasson moest daarom plaatsnemen op de bank. Jon was een fantastische speler, zeker in combinatie met Julio Cruz. Maar ik vond dat we defensiever moesten beginnen en ik vond Tomasson toen niet in goeden doen. De wedstrijden daarvoor vond ik hem minder gefocust."

"Ik wist hoe hij in elkaar zat en dat hij dit zou vertalen in boosheid en agressie'', weet de inmiddels 80-jarige Beenhakker nog goed. ''Dat was nou precies wat ik een beetje kwijt was bij hem. Toen ik hem bracht, kwam de stoom uit zijn oren. Dat was precies het zetje dat hij nodig had; al wist ik natuurlijk niet dat hij er gelijk twee zou maken. Ik kan je zeggen: we hebben er na afloop smakelijk om gelachen. Hij had zijn wraak en ik had precies wat ik wilde hebben."

De middelvinger heeft geen gevolgen gehad. "We hebben het er nooit verder over gehad, maar ik ken hem goed. Toen hij trainer was bij Excelsior kwam ik wel eens kijken bij de training. En dan liep ik even de trainerskamer binnen en stak ik naar hem wel eens mijn middelvinger op. En dan moest hij daar smakelijk om lachen en ook bij een wedstrijd van Excelsior stond ik een keer op de tribune. Hij draaide zich om en keek mij recht in mijn gezicht. Hij zwaaide met een brede grijns en ook toen stak ik mijn middelvinger op. Nee joh, we begrijpen allebei de emotie van dat moment."

Feyenoord te wisselvallig
22 jaar geleden speelde wereldspelers als Roberto Mancini en Pavel Nedved voor SS Lazio. Inmiddels is Beenhakker de ploeg minder gaan volgen. ''Ik heb nu veel te weinig zicht op de sterkte van Lazio. Als je trainer bent dan volg je dat intensiever en weet je waar de mogelijkheden liggen. Ik heb geen idee hoe ik Lazio nu moet inschatten. Feyenoord volg ik uiteraard wel en dat is nog wat wisselvallig. Als je de laatste wedstrijden kijkt, is het soms een half uur niets en dan staan ze opeens op en worden de krachten gebundeld. Ze zijn nog duidelijk zoekende. Dus ik kan er geen zinnig woord over zeggen of dit Feyenoord ook in Rome kan winnen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties