Beelen: ''Het is nog wat vroeg om het daarover te hebben''

Beelen: ''Het is nog wat vroeg om het daarover te hebben''

Thomas Beelen heeft zijn kans gegrepen in de basisopstelling van Feyenoord. De verdediger maakt indruk en ontvangt dan ook de nodige complimenten. Vooral fysiek heeft Beelen stappen gezet, maar vanwege de vele wedstrijden is het niet altijd meer mogelijk om extra trainingen af te werken.

"De laatste periode heb ik dat niet gedaan. Ik zat ook een tijdje in de 'Combat Club', waar we wat vechten en wat boksen," vertelt Beelen in gesprek met de NOS. "Als je veel wedstrijden gaat spelen, worden dat soort dingen eromheen wat minder. Je moet ook herstellen in de drukke periode die we hebben gehad."

De overstap van de Keuken Kampioen Divisie naar Feyenoord is groot. "In het begin heb ik veel op de bank gezeten. Die kans is aanwezig als je de overstap maakt van Zwolle naar Feyenoord, maar het is nooit leuk. Ik heb in die periode wel veel geleerd op de trainingen en daar heb ik nu profijt van. Het verschil in kwaliteit is groot tussen Zwolle en Feyenoord."

"En dan moet je soms wat geluk hebben. Dat heb ik met de blessure van Gernot. Dat heeft voor mij goed uitgepakt," vervolgt Beelen. "Op zo'n moment moet je je kans pakken. Dat heb ik gedaan. Sindsdien sta ik er een stuk positiever in." Trainer Arne Slot zag de kwaliteiten bij Beelen al vrij snel. "Dat is een goed teken, dat mensen in je willen investeren. Daar ben ik heel erg mee geholpen."

Het is dan ook een logisch gevolg dat Beelen hoopt op een langer verblijf van Slot bij Feyenoord. 'Hij is de trainer die mij heeft gehaald. Als een trainer je graag wil hebben, put je daar vertrouwen uit. Het zou fijn zijn als zo'n goede trainer als hij blijft. Dat is voor heel Feyenoord fijn, en natuurlijk ook voor mij.''

Oranje
Na een aantal goede wedstrijden werd direct geopperd om Beelen te selecteren voor het Nederlands Elftal. "Het is nog wat vroeg om het daarover te hebben," erkent de verdediger. "Er is ook veel concurrentie op mijn positie. Ik heb er ook nog niet echt over nagedacht. Ik speel pas net bij Feyenoord. Het Nederlands elftal is meer iets voor de toekomst. Al kan het heel snel gaan in de voetballerij. Dat heb ik zelf meegemaakt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties