Basisploeg Feyenoord overtuigend langs Go Ahead Eagles

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De Rotterdammers kwamen vroeg op achterstand door een doelpunt van Isac Lidberg. Binnen twintig minuten was de schade echter alweer hersteld op Varkenoord.

Trainer Arne Slot zal met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd van Feyenoord. Vooral het hoog druk zetten zag er regelmatig goed uit. In de vier helften van in totaal 38 minuten kregen veel spelers de kans om een uur te spelen. Gernot Trauner was er niet bij vanwege een blessure. Danilo en Mats Wieffer behoorden ook niet tot de selectie.

Orkun Kökcü was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van Feyenoord. De middenvelder was wederom trefzeker vanaf de stip. Sebastian Szymański, die afgelopen maandag weer aansloot bij de groep, tekende voor de 2-1. Patrik Wålemark scoorde met zijn hoofd uit een hoekschop en de goed spelende Braziliaan Igor Paixão maakte zijn eerste doelpunt in Rotterdamse dienst. De buitenspeler onderstreept hiermee dat hij een uitstekende ontwikkeling doormaakt.

Het eerste doelpunt van Patrik Wålemark werd gemist door de regie, maar het tweede doelpunt stond er goed op. Lutsharel Geertruida gaf een fraaie voorzet en de Zweed kon van dichtbij raak koppen. Hij tekende hiermee voor zijn tweede kopdoelpunt van de middag. Daarna nam Feyenoord wat gas terug en bracht het nog enkele jeugdspelers in het elftal. Tot de derde blok werden er geen grote kansen meer gecreëerd door Feyenoord.

Met een compleet nieuw elftal werd er afgetrapt aan het derde blok. Oussama Idrissi was ook een van de nieuwelingen op het veld. De buitenspeler raakte in oktober geblesseerd aan zijn hamstring. Vandaag kon hij zijn rentree maken. Het was Alireza Jahanbakhsh die de eerste grote kans kreeg. De aanvaller schoot via de doelman op de lat. Het probleem centraal achterin werd door Slot opgelost met Mimeirhel Benita. De talentvolle verdediger speelde rechts centraal.

Ezequiel Bullaude wist ook weer het net te vinden op Varkenoord. De Argentijn maakte al regelmatig indruk in Onder 21 en was nu ook trefzeker in het eerste elftal. De middenvelder rondde beheerst af na een strakke lage voorzet van de rechtsback Marcus Holmgren Pedersen. Vervolgens werd er amper meet iets gecreëerd door de reserve spelers. In het vierde blok was het raak voor Jahanbakhsh. De international van Iran tekende voor de 7-1. Daarna moest doelman Ofir Marciano drie doelpunten incasseren. Het duel eindigde in een 7-4 overwinning voor Feyenoord.