Bannis: "Nog altijd gemotiveerd en gedreven voor die ene kans"

Bannis: "Nog altijd gemotiveerd en gedreven voor die ene kans"

Naoufal Bannis debuteerde aan het begin van seizoen 2019/20 in het eerste van Feyenoord en speelde sindsdien 19 officiële wedstrijden voor de club. Toch is het wachten nog altijd op zijn grote doorbraak. In gesprek met Fun X vertelde Bannis over zijn voetballoopbaan tot dusver, zijn gedrevenheid en het wachten op zijn kansen.

Zijn eerste kansen bij Feyenoord kreeg Bannis onder trainer Jaap Stam. "Die periode was wel leerzaam", herinnerde de spits zich. "Ik kreeg veel kritiek dat ik er fysiek nog niet klaar voor was. Ik was zeventien jaar, nog een jongetje. Het raakte me af en toe, maar ik heb veel gepraat met m'n vader en m'n ooms, de mensen die dichtbij me staan. Zij zeiden: 'Dit hoort erbij. Zelfs de beste spelers krijgen kritiek. Ik denk dat je daar sterker uit zal komen.'"

Advocaat
Waar Stam de jonge aanvaller geregeld minuten gunde, bleven die onder de nieuwe trainer Dick Advocaat uit. Sterker nog: Bannis werd teruggezet naar Feyenoord Onder 19. "Ik heb wel twee, drie maanden nodig gehad om dat te verwerken. Toen er bij het eerste elftal twee spitsen geblesseerd waren, kreeg ik een belletje dat ik weer mee mocht trainen. Toen was ik wel echt gedreven. Ik dacht: nu ben ik terug en nu ga ik het laten zien."

"Ik weet nog dat Advocaat op de eerste training naar mij toe kwam en zei: 'Je kan toch zo goed voetballen? Laat het maar zien.' Het weekend erna speelden we tegen Emmen. Het was gelijk mijn eerste wedstrijd van het seizoen en ik maakte mijn eerste Eredivisiedoelpunt. De winnende in de laatste minuut. Ik kan niet beschrijven wat er toen gebeurde. Ik deed m'n shirt uit, waarom weet ik ook niet", lachte Bannis.

Ondanks zijn heldenrol in Emmen had Bannis nog altijd geen indruk gemaakt op Advocaat. "Hij gaf aan dat ik er nog niet klaar voor was. Ook in de media gaf hij dat aan", wees Bannis op de interviews van de trainer destijds. Het leidde ertoe dat hij het seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht afmaakte, om vervolgens onder de nieuwe trainer Arne Slot voor nieuwe kansen te gaan.

2021/22
"Ik ben een maand voor de voorbereiding al voor mezelf gaan trainen. Uiteindelijk zag je ook in de testen en data dat ik er bovenuit stak in de conditionele trainingen", vertelde Bannis, die zijn meest memorabele doelpunt van dit seizoen maakte in de oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid: de winnende 2-1 in de slotfase. "Het was ook nog mijn eerste doelpunt in De Kuip. Ook al was het een oefenwedstrijd, je scoort niet zomaar tegen zo'n tegenstander. Dat ga ik nooit vergeten."

Toch bleven verdere kansen ook onder Slot uit. "Natuurlijk zijn er momenten dat je aan jezelf gaat twijfelen. Dit seizoen ook: ik was topscorer van de voorbereiding en ben toch op de bank beland. Dan ga je teveel kijken naar wat je verkeerd doet. We blijven mensen met emoties. Het is lastig, maar ik ben nog altijd gemotiveerd en gedreven voor die ene kans. Ik ga er alles aan doen om het waar te maken."

Lees meer over
Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties