Azarkan: ''De hoop op een kans bij Feyenoord was snel weg''

Azarkan: ''De hoop op een kans bij Feyenoord was snel weg''

Marouan Azarkan speelt ook komend seizoen op huurbasis voor Excelsior. De 20-jarige aanvaller ziet daarmee zijn wens in vervulling gaan en kan niet wachten om een vol seizoen Eredivisievoetbal te spelen.

''Ik ben hier echt heel blij mee'', zegt Azarkan over zijn transfer in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Ik voel heel veel vertrouwen van de trainers en weet zeker dat ik ook in de Eredivisie weer mijn ding kan gaan doen. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Zeker toen we met Excelsior promoveerden, was ik overtuigd dat ik terug wilde keren. Welke club er ook was gekomen.'' Zo stond de buitenspeler naar verluidt ook in de belangstelling van Sparta, FC Utrecht en Toulouse.

Ondanks zijn goede jaar op Woudenstein, waar hij dertien keer scoorde en elf assists gaf in 37 wedstrijden, werd al snel duidelijk dat hij ook dit seizoen geen echte kans zou krijgen bij Feyenoord. Op de training werd hij zelfs even als linksback gebruikt. ''Natuurlijk, dat is balen. Je moet soms ook het geluk hebben dat de trainer het in je ziet zitten. Toen bleek dat ik geen kans zou krijgen, wilde ik zo snel mogelijk terugkeren bij Excelsior. De hoop op een kans bij Feyenoord was snel weg.''

Azarkan heeft voor zijn vertrek naar Excelsior zijn verbintenis bij Feyenoord met één jaar verlengd, tot medio 2024. Het doel van komend seizoen? ''Ik ga sowieso voor de tien goals. We zullen nu wat verdedigender gaan spelen, dat is logisch. Maar op de counter spelen is ook top voor mij.'' Slagen bij Feyenoord is geen topprioriteit meer voor de aanvaller, zo zegt hij eerlijk. ''Op dit moment niet. Dit seizoen wil ik alles spelen, dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Het is niet zo dat ik alleen maar aan Feyenoord denk.''

Lees meer over
Marouan Azarkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties