AZ-trainer Jansen: ''Feyenoord liet zien dat het mogelijk is''

AZ-trainer Jansen: ''Feyenoord liet zien dat het mogelijk is''

Feyenoord treft Shakhtar Donetsk in de Europa League en AZ moet het in de Conference League opnemen tegen SS Lazio. Beide ploegen moeten de Nederlandse eer hoog houden in Europa en zorgen voor de broodnodige coëfficiënten punten om Portugal voor te blijven op de ranglijst.

AZ-trainer Pascal Jansen wil dezelfde route volgen als Feyenoord afgelopen seizoen. De Rotterdammers bereikten de finale van het Europese toernooi. ''Het inspireert dat we nu in de achtste finales zitten en dat Feyenoord vorig seizoen tot de finale van dit toernooi kwam. Dat laat toch zien dat het mogelijk is voor een Nederlandse club.''

''Lazio is natuurlijk een stevige loting met een van de minst gepasseerde defensies van de Serie A, dat zegt wel wat'', vervolgt Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''En ze hebben Feyenoord dit seizoen al met 4-2 verslagen in Rome.'' De return in De Kuip werd dan weer door Feyenoord gewonnen dankzij een doelpunt van Santiago Gimenez.

Doodziek van nederlaag in De Kuip
Jansen blikt nog terug op het duel van afgelopen zaterdag tegen Feyenoord. ''We waren er echt doodziek van. En om het snel af te sluiten hebben we gekozen om de nederlaag eerder af te sluiten dan normaal. Dus op zondagochtend al alles doorgenomen wat ons dwars heeft gezeten in die wedstrijd.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties