Arnesen eerlijk over transfers: "Dat is gewoon een nederlaag"

Arnesen eerlijk over transfers: "Dat is gewoon een nederlaag"

Frank Arnesen heeft dit seizoen een aantal uitstekende aankopen op zijn naam staan bij Feyenoord. Enkele eerdere transfers kwamen echter minder goed uit de verf. In Goedemorgen Eredivisie ging de technisch directeur in op de situaties van de verhuurde Francesco Antonucci en Robert Bozeník.

Zo leek Antonucci deze winter een stap terug te zetten door opnieuw verhuurd te worden aan FC Volendam. Daar speelde hij vorig jaar ook al en dit seizoen zou hij eigenlijk aansluiten bij Feyenoord 1. Arnesen wees er echter op dat de jonge middenvelder veel pech heeft gehad met blessureleed en corona en qua speelstijl bovendien niet helemaal in het huidige Feyenoord past.

"Hij is 22 jaar, dat is nog steeds jong. Ik vind hem heel talentvol. Het is niet voor niets dat we hem hebben gehaald. Hij heeft nog een langer contract (tot 2024, red.), dus we moeten in de zomer kijken. Als Volendam eventueel promoveert, kan hij daar blijven en komt hij op een hoger niveau te spelen. Het is nu sowieso niet interessant om hem te verkopen. Er komen geen clubs die hoge bedragen neer willen tellen. En het gaat ook om de speler: ik wil dat hij zo goed mogelijk terechtkomt."

Bozeník
Arnesen benadrukte dat Antonucci zich nog altijd kan doorontwikkelen en in de toekomst wel meer waard kan worden. Dat geldt ook voor de aan Fortuna Düsseldorf verhuurde Robert Bozeník. "Deze spelers moet je de tijd geven. Natuurlijk kan je mij er wel op beoordelen. Ze komen voor x miljoen euro, maar we kunnen ze nog niet voor dat bedrag verkopen. Dan is dat gewoon een nederlaag."

"Tot nu toe heeft hij niet gebracht wat we hoopten", was Arnesen eerlijk over Bozeník. Ook in Düsseldorf heeft de spits het moeilijk, al is hij bereid te knokken voor zijn plek. "Hem werd verteld dat hij met vijf spelers moest concurreren. Dat is niet makkelijk als je 21 jaar bent. Ik heb gezegd dat hij terug mag komen. Het is een fantastische jongen die zich uit de naad werkt. Hij heeft gezegd: 'Ik blijf'."

Lees meer over
Frank Arnesen Robert Bozenik Francesco Antonucci
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties