Amrabat: ''Daarvoor moet je soms ook in de spiegel durven kijken''

Amrabat: ''Daarvoor moet je soms ook in de spiegel durven kijken''

Sofyan Amrabat maakt indruk op het middenveld van Marokko. De oud-Feyenoorder behoort tot een van de uitblinkers in de ploeg van bondscoach Hoalid Regragui. Na zijn vertrek uit De Kuip is de 26-jarige Amrabat uitgegroeid tot een speler die nadrukkelijk in de belangstelling staat van de Europese top.

''Mijn loopbaan is stap voor stap omhooggegaan'', vertelt Amrabat in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Oké, bij Feyenoord bleef een doorbraak uit. Helaas. Maar ik kan niets slechts over die club en over de mensen Giovanni van Bronckhorst en Martin van Geel zeggen. Ik ben ze dankbaar. Ook die stap had ik nodig om te zijn waar ik nu ben. Dat het in Rotterdam niet lukte, daarvoor moet je soms ook in de spiegel durven kijken.''

Amrabat werd in de zomer van 2017 overgenomen van FC Utrecht voor een bedrag van vier miljoen euro. Bij Feyenoord speelde hij in zijn eerste seizoen in het duel om de Johan Cruijff Schaal, zes Champions Leagueduels, drie KNVB Bekerwedstrijden en 21 Eredivisiewedstrijden. Amrabat had moeite met zijn rol binnen de ploeg. Hij werd onder meer gebruikt als back en soms zelfs als centrale verdediger. De international van Marokko wilde zich ontwikkelen op het middenveld en besloot te vertrekken.

Amrabat speelt inmiddels voor Fiorentina. De club uit de Serie A nam de middenvelder op 30 januari 2020 over voor 19,5 miljoen euro van Hellas Verona. Inmiddels wordt de rechtspoot in verband gebracht met een overstap naar Liverpool en Tottenham Hotspur. In Florence heeft hij nog een contract tot medio 2024 met een optie om zijn verbintenis met één seizoen te verlengen.

Lees meer over
Sofyan Amrabat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties