''Als zij hoog genoeg eindigen krijgen wij nog wat bonussen''

''Als zij hoog genoeg eindigen krijgen wij nog wat bonussen''

Engelse clubs domineren de laatste jaren de transfermarkt. Chelsea gaf meer dan vijfhonderd miljoen euro uit tijdens de winterse transferperiode en spendeerde op de slotdag nog eens 120 miljoen euro aan de Argentijn Enzo. The Athletic vroeg zich af hoe Europese clubs kijken naar de Premier League clubs die niet terugdeinzen voor afkoopclausules van tientallen miljoenen euro's.

Algemeen directeur Dennis te Kloese komt ook aan het woord. Wanneer een Engels nummer hem belt, dan gaan alle alarmbellen al af: ''Als het +44 is, dan wil ik pas opnemen wanneer de transfermarkt al gesloten is. Het is zo moeilijk om te concurreren als een Engelse club binnenkomt en een hoog bod doet en een groot salaris biedt aan de speler. Dan verkopen we liever in de zomer.''

"Afgelopen zomer hebben we vijf spelers verkocht, waarvan drie aan de Premier League (Marcos Senesi ging naar Bournemouth voor 15 miljoen, Tyrell Malacia naar Manchester United voor 15 miljoen en Luis Sinisterra naar Leeds United voor 25 miljoen). Het was een erg succesvolle transferperiode, maar je wilt niet dat dat elke transferperiode gebeurt", zo vervolgt Te Kloese. "Na vier jaar in het eerste elftal waren ze klaar voor grote sportieve uitdagingen. De Premier League wordt gezien als een grote stap voorwaarts vanuit elke competitie in Europa. Voor spelers is het een hoofddoel om in de Premier League te spelen."

"Sommige clubs in andere competities zullen het misschien niet kunnen geloven, maar een van de speerpunten van het Nederlandse voetbal is het ontwikkelen van jonge spelers. Het is de bedoeling dat ze daarna naar een grotere competitie overstappen. Het is een onderdeel van de werkwijze voor veel Nederlandse clubs." Te Kloese heeft nu een paar extra clubs waar hij een voorkeur voor heeft. "Ik ben nu groot fan van Bournemouth en Leeds. Als zij hoog genoeg eindigen krijgen wij nog wat bonussen." Wanneer Bournemouth niet degradeert ontvangt Feyenoord ook een bonus.

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties