''Als je dit vooraf had gezegd, dan hadden ze je voor gek verklaard''

''Als je dit vooraf had gezegd, dan hadden ze je voor gek verklaard''

Feyenoord is tegen alle verwachtingen in herfstkampioen geworden. De Rotterdammers hebben drie punten voorsprong op Ajax en PSV en zullen in ieder geval twee maanden op die eerste plaats te bewonderen zijn dankzij het WK dat nu voor de deur staat. Ook bij Studio Voetbal wordt er nader gekeken naar de prestaties van Feyenoord. De mannen aan tafel hadden niet verwacht dat de Rotterdammers op dit moment de koppositie zouden hebben.

"Nee, zeker niet. Ik denk eigenlijk niemand. Als je zoveel spelers van je elftal van vorig jaar kwijtraakt, en je begint aan de competitie, dan denk ik dat iedereen in Rotterdam nu met de armen in de lucht staat. En eerlijk gezegd: ik ben benieuwd wat er gebeurt als ze echt goed gaan voetballen, wat er dan nog allemaal mogelijk is", aldus analist Pierre van Hooijdonk. Ibrahim Afellay vult aan: "Er zit nog heel veel rek in dat elftal. Je ziet dat Slot nog steeds niet de juiste samenstelling in het elftal heeft, hij twijfelt nog over de linksback-positie, de spits is ook een beetje stuivertje wisselen, maar ik vind het wel heel knap hoe hij dit weer met beperkte middelen weet te presteren. Als je dit vooraf had gezegd, dan hadden ze je voor gek verklaard. Ze doen gewoon mee in de competitie en dat is toch gewoon leuk?"

"Ik denk dat Feyenoord een van de weinige clubs is, met uitzondering van sommige clubs onderin, die een trainer heeft die echt het verschil maakt. Ook in wedstrijden dat het heel moeilijk gaat doet hij wisselingen en dan winnen ze de wedstrijd toch nog net", zo vertelt Rafael van der Vaart. Afellay vult wederom aan. "Er wordt heel vaak 'een trainer is zo goed als zijn materiaal' gezegd, maar dat gaat voor hem niet op." Van der Vaart: "Ik denk dat de trainer er echt alles uitperst wat erin zit, want meer dan dit zit er niet in, maar ik denk dat ze op de lange termijn net iets tekort gaan komen."

Uitblinker
Van Hooijdonk: "Ik ben vaak kritisch op hem geweest, maar ik vind dat Kökcü dat was. Ik vind dat hij zoals hij nu bezig was, als creatieve speler die wat meer naar voren speelt, een aantal mooie acties had. Bijvoorbeeld een balletje bewust door de benen van de tegenstander naar Gimenez, hij maakt twee goals, geeft een steekbal op Wålemark, maakt een echt goede volley met zijn mindere been (Het tweede doelpunt van Kökcü - red.). Dat is gewoon heel erg knap, dus ben ik wel blij. Dit is de Kökcü die ik graag zie bij Feyenoord en dan wordt hij ook echt interessant voor andere clubs.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties