Advocaat: "Ze hebben ook geen koekenbakkers gehaald hè"

Advocaat: "Ze hebben ook geen koekenbakkers gehaald hè"

Dick Advocaat is erg blij om te zien dat het kampioenschap gevierd kan worden bij Feyenoord. Zelf was de voorganger van Arne Slot 26 wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie, maar lukte het niet om een prijs te winnen.

"Een volle kolkende Kuip of een lege Kuip maakt nogal een verschil", vertelt de trainer van ADO tegen De Telegraaf. Uiteraard doet dat volgens Advocaat niets af van de mooie prestaties van de huidige trainer. "Mooi dat Feyenoord met Arne Slot als trainer weer meedoet om de hoofdprijzen. Ik gun iedereen die titel zo bij Feyenoord."

Voordat Slot aangesteld werd als trainer, ging Advocaat bij hem op bezoek. Toen had de ervaren oefenmeester al snel door dat de club wel in goede handen was bij de huidige trainer van Feyenoord. "Als je vervolgens in je eerste twee seizoenen de finale van de Conference League haalt en kampioen van Nederland wordt, heb je het heel knap gedaan. Met een moeilijke manier van spelen, met vroeg druk zetten."

Voordeel
Door het vervroegde vertrek bij AZ, had Slot genoeg tijd om de selectie uitgebreid te bekijken. Het zorgde ervoor dat hij van te voren wist van welke spelers hij afscheid wilde nemen, maar ook hoe hij met de juiste spelers kon verder bouwen. "Omdat hij met zijn duidelijkheid ook de spelers heeft kunnen overtuigen, begon het te lopen. De spelers konden de ideeën van Slot in praktijk brengen."

Goede spelers
Door het succes van afgelopen seizoen in Europa moest de directie van Feyenoord afgelopen zomer hard aan het werk om nieuwe spelers binnen te halen. In tegenstelling tot de periode onder Advocaat, was er nu wel geld beschikbaar, zo ziet ook de trainer van ADO. "Ze hebben ook geen koekenbakkers gehaald hè'', vertelt de 75-jarige trainer. "Idrissi speelde bij AZ, Sevilla en Ajax, Danilo bij Ajax, Gimenez is een Mexicaanse international, Hancko speelt voor de Slowaakse nationale ploeg en Jahanbakhsh bloeide op."

Ook de jongens van Varkenoord hebben dit seizoen indruk gemaakt. Waar Hartman zijn debuut maakte voor Jong Oranje, zijn drie jongens uit de eigen jeugd al volwaardig international. "Toch is er niets op de prestatie van Feyenoord af te dingen. Uitstekend gedaan gewoon. Vergeet de spelers uit eigen jeugd niet zoals Bijlow, Geertruida en Kökcü. Met een paar jaar Eredivisie-ervaring zijn ze uitgegroeid tot internationals."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties