Advocaat stopt als bondscoach van Irak

Advocaat stopt als bondscoach van Irak

Dick Advocaat stopt als de bondscoach van Irak. De oud-Feyenoordtrainer was nog geen vier maanden in dienst in het Midden-Oosten, maar stond door tegenvallende resultaten onder druk.

De trainer tekende op 31 juli een contract tot en met het WK van 2022 in Irak, maar er werd nog geen wedstrijd gewonnen in de WK-kwalificatiereeks. Met nog vier wedstrijden te gaan is plaatsing nog wel altijd mogelijk. Na zes wedstrijden staat Irak op de vijfde plek in de groep; de top twee kwalificeert zich direct.

De nummer drie gaat naar de play-offs, waarin twee tegenstanders geklopt moeten worden. De Verenigde Arabische Emiraten, de ploeg van Bert van Marwijk, staat op dit moment op de derde plek. Zijn assistenten Cor Pot en Zeljko Petrovic vertrekken ook.

''Als je geen perspectief meer ziet, moet je je conclusies trekken'', reageert Advocaat in gesprek met Voetbal International. ''Daarbij liepen de verwachtingen niet parallel aan de mogelijkheden. Irak zit in een overgangsfase, er moeten jongere spelers bij komen, alleen duurt zo'n proces lang. Wij moeten presteren op de korte termijn. Ik hoop dat mijn opvolger dat voor elkaar krijgt.''

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties