Advocaat krijgt geen bonus: "Dan is die clausule niet van toepassing"

Advocaat krijgt geen bonus: "Dan is die clausule niet van toepassing"

Dick Advocaat heeft geen recht op een bonus voor het behalen van de voorronde van de Conference League. Dat bevestigde sportmarketeer Chris Woerts vrijdagavond in Veronica Inside. Eerder hadden Feyenoord en de voormalig hoofdtrainer daarover nog onenigheid, waarbij Advocaat openlijk de media opzocht.

Inmiddels is dat geschil achter de rug, weet Woerts. "Dick heeft zijn advocaat ernaar laten kijken, maar die heeft gezegd: 'Naar de rechter gaan is kansloos.' In het eerste deel van het contract staat dat hij inderdaad recht heeft op het geld als hij zich kwalificeerde voor Europees voetbal, maar in de kleine lettertjes staat dat als Feyenoord verlies lijdt - en dat hebben ze gedaan afgelopen jaar - dat die clausule dan niet van toepassing is."

Eerder probeerde Advocaat de onenigheid nog op te lossen door de media op te zoeken. "Dan was het verstandiger geweest dat hij zijn advocaat eerst even had laten kijken, voor hij ging roepen", merkte Johan Derksen op. De mannen aan tafel herinnerden zich hoe boos de trainer was op Feyenoord. "Hij heeft 2,5 ton salaris ingeleverd, dat stak hem een beetje", legde Woerts uit. "Eerst vragen ze om salaris in te leveren en achteraf krijg je geen bonus. Dat zat hem een beetje dwars."

Opvallend is dat Woerts zelf eerder nog aangaf dat Advocaat 'een sterke zaak' had. "Dick is vooral boos op de manier waarop de jurist van Feyenoord hem aangaf dat hij er geen recht op heeft. Het wordt een rechtszaak en ik zet mijn geld op Dick", zei hij twee maanden geleden in hetzelfde programma.

Lees meer over
Dick Advocaat Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties