Aanwinst Bassett is fit: "Het liefst speel ik tegen Sparta al"

Cole Bassett is sinds enkele dagen speler van Feyenoord. De twintigjarige Amerikaan zag zijn nieuwe ploeggenoten zondag al aan het werk tegen NEC en hoopt er over twee weken tegen Sparta ook zelf bij te zijn. Dan treft hij als tegenstander oud-ploeggenoot Younes Namli, die een grote rol speelde bij zijn overstap.

Dat vertelde Bassett aan RTV Rijnmond. "Voor ik kwam, kende ik alleen Reiss Nelson een beetje, omdat ik een paar jaar geleden bij Arsenal ben geweest. Hij hielp bij de overgang omdat hij Engels is en het natuurlijk ook goed spreekt. Daarnaast ken ik Namli van Sparta, die vorig jaar in mijn team zat. Hij had Arne als coach bij PEC Zwolle en sprak heel positief over hem. Iedereen trouwens. Hij vertelde ook veel over de competitie. Dat het een goede competitie voor me zou zijn met mijn manier van spelen."

Bassett hoopt daar snel achter te komen. "Ik ben absoluut fit genoeg. Ik train voor mezelf tot ik mijn werkvergunning krijg." Hoewel Slot aangaf dat Bassett vooral voor de lange termijn is gehaald, heeft hij zelf andere plannen. "Ik wil zo snel mogelijk spelen. Ik weet dat ik de tijd krijg en het misschien meer om komend seizoen gaat, maar als speler wil je niet zes maanden wachten tot je mag spelen. Het liefst speel ik tegen Sparta al. Natuurlijk moet ik het op het trainingsveld laten zien, maar ik ben een ambitieuze speler en wil zo snel mogelijk op het veld staan."

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties