Bijlow en Malacia in halve finale EK tegen Jong Duitsland

Justin Bijlow en Tyrell Malacia hebben een prima indruk gemaakt bij Jong Oranje. De twee Feyenoorders begonnen tegen de toptalenten van Frankrijk allebei in de basis. Bijlow speelde de gehele wedstrijd. Malacia moest de tweede helft gewisseld worden. Na een harde overtreding kon de verdediger niet verder spelen.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen door Jong Oranje. AZ-spits Myron Boadu scoorde twee keer en maakte het winnende doelpunt vlak voor tijd. Bijlow stond aan de basis van dat doelpunt dankzij een snelle spelhervatting.

Donderdag wacht om 21:00 Jong Duitsland in de halve finale. De Duitsers kwamen met 1-0 achter tegen Denemarken, maar vlak voor tijd werd het 1-1. In de verlenging pakten de Duitsers de voorsprong, maar kwamen de Denen op 2-2. Het kwam aan op strafschoppen en die wisten de Duitsers beter te benutten: 6-5.

23' | 0-1 | Upamecano
50' | 1-1 | Boadu
92' | 2-1 | Boadu

Jong Oranje: Bijlow; Teze, Schuurs, Botman, Malacia; Harroui, De Wit, Kadioglu; Stengs, Boadu, Kluivert.
Jong Frankrijk: Meslier; Dagba, Upamecano, Konaté, Maouassa; Tchouaméni, Soumaré; Diaby, Aouar, Ikoné; Édouard.