Berghuis opgenomen in definitieve EK-selectie

Berghuis opgenomen in definitieve EK-selectie

Steven Berghuis gaat zijn droom waarmaken aankomende zomer. De aanvaller van Feyenoord is door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de definitieve EK-selectie. Berghuis heeft er de afgelopen maanden geen geheim van gemaakt dat een eindronde spelen met het Nederlands Elftal zijn ultieme doel is.

De laatste weken twijfelde niemand er meer aan dat Berghuis door De Boer geselecteerd ging worden. ''Ik merk dat ik ben opgeschoven in de hiërarchie'', vertelt de Feyenoorder in De Telegraaf. ''Sinds de komst van de nieuwe bondscoach heb ik meer minuten gemaakt. Dat is een constatering, maar verder moet ik het gewoon blijven laten zien en altijd ready zijn. Daar ben ik me in het seizoen altijd wel van bewust. Je moet aan staan om in deze selectie te kunnen blijven.''

Marco Bizot, Steven Bergwijn, Anwar El Ghazi, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jeremiah St Juste, Kenny Tete en Tonny Vilhena behoren niet tot de definitieve selectie, zo weet Voetbal International. Voor Oranje begint het EK op 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne (aftrap 21.00 uur). De eerste oefenwedstrijd staat voor volgende week woensdag tegen Schotland op het programma.

Doel
Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City) en Maarten Stekelenburg (Ajax).

Verdediging
Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Jurriën Timber (Ajax), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Internazionale) en Owen Wijndal (AZ).

Middenveld
Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta) en Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval
Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Lees meer over
Steven Berghuis Sven van Beek Ramón ten Hove Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties