Driessen: ''Ze gaven alles voor Feyenoord, maar zeker ook voor elkaar''

Driessen: ''Ze gaven alles voor Feyenoord, maar zeker ook voor elkaar''

Dick Advocaat heeft tegen FC Utrecht zijn laatste wedstrijd als clubcoach geleid. De algemene tendens bij Het Legioen is dat De Kleine Generaal Feyenoord weer uit het moeras heeft getrokken, maar dat zijn tweede seizoen bij de Rotterdammers teleurstellend is verlopen, al werd er wel Europees voetbal afgedwongen. Columnist Valentijn Driessen is blij dat Advocaat geen afscheid van het voetbal heeft genomen na zijn degradatie met Sparta. "De drie seizoenen erna kwalificeerde hij zich met FC Utrecht en Feyenoord (twee keer) voor Europees voetbal."

"Vaak liet hij de aimabele, ontspannen, ontwapenende en humoristische Advocaat zien. Iets wat hij privé altijd al was, maar helaas in de eerste dertig jaar van zijn carrière zorgvuldig verborg", aldus Driessen in De Telegraaf. "Het beeld van Advocaat is bijgesteld. Niet alles. Hoewel hij te boek staat als gierig, is hij in werkelijkheid onbaatzuchtig, bezit een gulle hand en is begaan met de mensen in zijn omgeving."

Advocaat is altijd een pragmatische coach geweest, geen avonturier. "Gezien zijn nationale en internationale cv en erelijst bleek daar niets mis mee. Een grootse prestatie is dat hij zijn elftallen altijd herkenbaar naar het karakter van de trainer liet spelen. Tot zijn laatste snik als clubcoach, want zoals Leroy Fer tekeerging tegen FC Utrecht was helemaal des Advocaats. Als een winnaar, soms over het randje, strijdend, giftig, opvliegend en tegelijk goed spelend en een voortrekkersrol vertolkend."

"Hoewel er het afgelopen seizoen het nodige is voorgevallen tussen de spelersgroep en Advocaat, sloten ze elkaar in de armen voor de play-offs. Ze gaven alles voor Feyenoord, maar zeker ook voor elkaar tegen Sparta en FC Utrecht. Advocaat verliet De Kuip door de voordeur." De opvolger van Advocaat, Arne Slot, staat juist wel bekend als een avontuurlijke trainer. Hem wacht weliswaar Europees voetbal, maar ook de huidige staat van Feyenoord. "De erfenis op het veld vertoont daarentegen trekjes van een failliete boedel. Slot zal Feyenoord bijna vanaf de grond moeten opbouwen, waarbij het afhankelijk van de financiële armslag een korte- of langetermijnproject zal worden voor hem."

Lees meer over
De Kuip FC Utrecht Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties