Wehrmann helpt Luzern met goal aan bekerwinst

Wehrmann helpt Luzern met goal aan bekerwinst

Jordy Wehrmann keert komende zomer terug naar Feyenoord met een prijs op zak. Maandagmiddag pakte hij met FC Luzern de Zwitserse beker, door in de finale met 1-3 te winnen van FC St. Gallen. Wehrmann zelf was goed voor de tweede Luzern-treffer, zijn eerste goal in Zwitserland.

De finale was een halfuur onderweg toen Wehrmann - de rechter centrale middenvelder in de 4-4-2-formatie van Luzern - in de zestien met een wippertje de bal meekreeg. Hij controleerde de bal op zijn borst, speelde daarmee een man voorbij en schoot vervolgens beheerst laag in het doel binnen. Het was de tweede, nadat spits Ibrahima Ndiaye de openingstreffer voor zijn rekening had genomen. De wedstrijd zou uiteindelijk in 1-3 eindigen.

Met zijn bijdrage aan de bekerwinst heeft Wehrmann een succesvolle verhuurperiode mooi afgesloten. De 22-jarige middenvelder had vanaf zijn debuut direct een basisplaats te pakken. Sindsdien miste hij slechts één wedstrijd, thuis tegen FC Basel, omdat zijn trainingsprestaties toen onvoldoende zouden zijn geweest. Hij knokte zich echter direct terug in de basis, wat uiteindelijk dus heeft geleid tot een hoofdrol in de bekerfinale. Wehrmann heeft nog een contract tot 2022 bij Feyenoord, waar hij komend seizoen Arne Slot moet zien te overtuigen dat hij een plek in de hoofdmacht verdient.

Lees meer over
Jordy Wehrmann
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties