'Contractverlenging bij Feyenoord geen optie voor Berghuis'

'Contractverlenging bij Feyenoord geen optie voor Berghuis'

Steven Berghuis heeft een contract tot medio 2022 in De Kuip en het lijkt erop dat de aanvoerder van Feyenoord zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rotterdammers heeft gespeeld. Berghuis heeft een gesprek gehad met trainer Arne Slot en de clubleiding hoopte zijn contract te verlengen. Feyenoord-watcher Mikos Gouka laat weten dat 'kamp-Berghuis' daar niet op is ingegaan.

''De kans is wel groot natuurlijk dat hij vertrekt'', begint Gouka in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. ''Het is duidelijk hoe de situatie is. Berghuis is voor vier miljoen euro op te halen door een buitenlandse club. In Nederland is hij duurder. Hij speelt het EK en heeft over dit seizoen goede cijfers. Hij zou nog een jaar kunnen wachten om zijn contract uit te dienen en dan kan hij gratis weg, maar hij is natuurlijk al bijna gratis. Dat lijkt me ook geen optie.''

Gesprekken over een nieuw contract zijn nooit gevoerd. ''Feyenoord heeft wel aangeklopt om te kijken of er iets mogelijk is om het contract bijvoorbeeld te verlengen. Ze wilden Slot een goede start geven, maar daar zijn ze niet op ingegaan. De kans is wel reëel dat hij gaat vertrekken.'' Berghuis liet gisteren zelf in gesprek met RTV Rijnmond weten nog niet bezig te zijn met zijn toekomst. ''Dat speelde geen moment in mijn hoofd dat dit mijn laatste wedstrijd voor Feyenoord was. Ik lig nog een jaar vast."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties