Advocaat: ''Vertrouwen in dat KNVB en Aboutaleb juiste beslissing nemen''

Advocaat: ''Vertrouwen in dat KNVB en Aboutaleb juiste beslissing nemen''

Stadsgenoot Sparta werd vanavond redelijk eenvoudig verslagen en dat betekent dat Feyenoord het in de play-off finale opneemt tegen FC Utrecht. De ploeg van Dick Advocaat was met 2-0 te sterk voor de Spangenaren en kan zich daardoor nog steeds plaatsen voor de voorrondes van de Conference League.

''De eerste helft heb ik geen slechte speler gezien'', begint Advocaat in gesprek met ESPN. ''Ik vond ze allemaal goed. Kökcü en Toornstra speelden erg goed. Ik vond het hele elftal erg goed spelen, dat mag ook wel eens gezegd worden. Nu op naar weer een moeilijke tegenstander. Utrecht is echt een lastige ploeg. Sparta was ook moeilijk.'' Dat duel staat nog wel op losse schroeven. Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, wil niet dat het Songfestival en de wedstrijd van Feyenoord tegelijkertijd worden gespeeld.

Verplaatsing van het duel is niet toegestaan en dus wordt er binnen de KNVB met man en macht naar oplossingen gezocht. ''Ik hoop dat de KNVB de juiste beslissing neemt. Daar heb ik heel veel vertrouwen in. Ik ben het er mee eens dat het Songfestival belangrijk is, maar Feyenoord is ook belangrijk. Dan kan het duel toch vroeger gespeeld worden? Wat is dan het probleem'', vraagt de trainer zich af.

Mocht het duel echt niet op zaterdag gespeeld worden, dan is het een optie om het duel op zondag af te werken. Daar zal FC Utrecht echter niet mee akkoord gaan. In het uiterste scenario levert dat een reglementair verlies van 3-0 op voor Feyenoord. ''Als, als, als… Laten we eerst even afwachten wat er morgen besloten wordt. Ik verwacht van zowel de KNVB als van Aboutaleb dat de juiste beslissing wordt genomen: dat wij zaterdagmiddag spelen. Een ander stadion? Dat lijkt me niet verstandig'', sluit Advocaat af.

Lees meer over
Jens Toornstra FC Utrecht Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties