Van Merwijk: ''Het vermoeden is dat er een sleutel in omloop is''

Van Merwijk: ''Het vermoeden is dat er een sleutel in omloop is''

De Feyenoordspelers werden tijdens hun wedstrijd tegen RKC verrast door een groep supporters die met vuurwerk De Kuip in kwamen gelopen. Stadiondirecteur Jan van Merwijk, bij Feyenoord onder andere verantwoordelijk voor veiligheids- en supporterszaken, snapt (nog) niet hoe de supporters het stadion hebben kunnen betreden. "We zijn nog aan het uitzoeken hoe dit precies is gebeurd, maar het lijkt erop dat ze zichzelf naar binnen toe hebben weten te dringen."

"Het vermoeden is dat er een sleutel in omloop is. Daar zijn we uiteraard niet blij mee. We begrijpen dat er bij de supporters de nodige frustratie en teleurstelling heerst over hoe dit seizoen in sportief opzicht verloopt. Iedereen kan daar uiting aan geven. Maar niet op deze manier. Het binnendringen van het stadion is een grens die we niet eerder gezien hebben. Daar zijn we teleurgesteld over", aldus Van Merwijk tegenover de NOS. "Op basis van de informatie die we hadden, hebben we er alles aan gedaan om deze situatie zo goed mogelijk tegen te gaan. Qua beveiliging zijn we opgeschaald en we hebben de politie geïnformeerd. Maar het ligt ook buiten onze macht. Fakkels op het veld gooien, het stadion binnendringen, de autopoort ontzetten; daar zit je als club niet op te wachten."

"De spelers zijn met voetbal bezig, die hebben verder geen idee wat er gebeurde. Als ze worden toegezongen, is het een natuurlijke reactie om daar waardering voor te geven. Maar ik denk dat ze er een andere mening over hebben als ze de context weten", zo vervolgt Van Merwijk. "We begrijpen dat er de nodige frustratie en teleurstelling is over het sportieve verloop van dit seizoen en over andere dingen die spelen. Het is ieders recht om daar uiting aan te geven, maar uiteraard wel binnen grenzen en niet op deze manier. Het veld is beschadigd en een poort is helemaal ontzet en ook beschadigd."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties