Update | Mogelijk 6500 toeschouwers tegen Sparta, ook uitpubliek

Update | Mogelijk 6500 toeschouwers tegen Sparta, ook uitpubliek

De kans bestaat dat er woensdag in de eerste ronde van de play-offs publiek in De Kuip aanwezig mag zijn. Dat vertelt RTV Rijnmond-verslaggever Sinclair Bischop zondagmiddag op Twitter. Maandag zal de gemeente daarover beslissen. Het binnendringen van het stadion door supporters tijdens de wedstrijd tegen RKC zou volgens Bischop wel mee kunnen wegen in de beslissing.

Supporters verzamelden zich tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie bij het stadion om de ploeg een hart onder de riem te steken. Even later was er echter een groep dat ook de weg naar binnen wist te vinden. De wedstrijd moest hierdoor enkele minuten werden stilgelegd. Na afloop waren de supporters nog altijd rond het stadion te vinden en mochten spelers en pers De Kuip niet verlaten, zo meldde Rijnmond.

Feyenoord speelt woensdagavond in eigen huis tegen Sparta, dat zich in de laatste speelronde verzekerde van deelname door te winnen bij sc Heerenveen. Maandag zal dus blijken of dit duel met publiek zal worden afgewerkt. Als Feyenoord wint van de stadgenoot, dan speelt het in de finale van de play-offs opnieuw een thuiswedstrijd, tegen de winnaar van FC Utrecht tegen FC Groningen.

Update 18:44 | Mogelijk 6500 toeschouwers, ook uitsupporters
Als wordt besloten dat er publiek aanwezig mag zijn, zal het gaan om 6500 toeschouwers, inclusief uitsupporters. De wedstrijd wordt georganiseerd als Fieldlab-evenement, waarbij bezoekers zich vooraf verplicht moeten laten testen. Indien Feyenoord de finale haalt, zou een wedstrijd met publiek problemen op kunnen leveren. De wedstrijd stond gepland op zaterdagavond, maar ook het Songfestival vindt dan in Rotterdam plaats. Naar een oplossing wordt nog gezocht.

Lees meer over
De Kuip FC Utrecht FC Groningen sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties