Perez: ''Dan moet je ook duidelijk zijn richting je supporters''

Perez: ''Dan moet je ook duidelijk zijn richting je supporters''

Het einde van het seizoen nadert en dat betekent dat Arne Slot bijna kan gaan beginnen aan de grote klus die hem te wachten staat. Volgens veel analytici in Nederland werd in de verloren Klassieker op veel verschillende plekken in het veld de problemen bij Feyenoord blootgelegd. Feyenoord miste sterkhouders Steven Berghuis en Jens Toornstra en hun vervangers konden geen potten breken.

''Je zag zondag een Feyenoord zonder Berghuis en Toornstra'', begint Maarten Wijffels in Voetbalpraat. ''Dat zijn twee spelers die gezicht geven aan het elftal. Haal die eens weg, wat blijft er dan over? Dan heb je nog een of twee jongens die misschien gaan vetrekken…'' Kenneth Perez probeert dat te relativeren. ''Stel dat Berghuis weggaat, dan levert je dat wel wat ruimte op in je huishouding. Het is niet zo dat Berghuis weggaat en dat er dan niks voor terug komt.''

''Daarbij is het ook ontzettend belangrijk voor Frank Arnesen en Slot om te kijken welke eigenschappen ze in het elftal willen hebben. Ik noem maar iets: snelheid achterin. Dat zou eventueel lekker kunnen zijn'', vervolgt Perez. ''Je moet ook op zoek naar een nieuwe spits, denk ik zomaar. Dit jaar wilden de spelers hoog druk zetten. Als je dan geen snelheid achterin hebt en ook niet de juiste tools hebt om druk te zetten, dan wordt het lastig. Dan is eigenlijk de logische oplossing om terughoudend te spelen en dat heeft Advocaat ook gedaan.'' Freek Jansen herkent het beeld dat Perez schetst. ''Vaak werd hij dan ook nog in z’n gelijk gesteld omdat, wanneer ze druk gingen zetten, het vaak mis ging. Daardoor werd het eigenlijk een vicieuze cirkel waar ze eigenlijk het hele seizoen niet uit zijn gekomen.''

Wijffels gooit de vraag op tafel of Slot wel moet hopen dat Feyenoord zich kwalificeert voor de Conference League. De voorrondes van het toernooi worden al vroeg in de zomer gespeeld. Mocht Feyenoord zich niet kwalificeren, dan heeft de nieuwe trainer een langere voorbereiding om zijn speelstijl en ideeën te implementeren. ''Ook in de Conference League leer je veel, ook al speel je tegen clubs uit kleinere voetballanden. Dat zijn weer andere clubs, andere speelstijlen en over het algemeen volwassenere spelers. Of Guus Til een versterking zou zijn voor Feyenoord? Dat denk ik wel. In die categorie spelers kom je dan, of je moet zeggen dat je alles op de jeugdspelers gaat zetten. Dat je die beter gaat maken. Dan moet je ook duidelijk zijn richting je supporters toe. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat je dan eerst twee seizoenen moet investeren'', sluit Perez af.

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties