Linssen: ''Eigen goals en penalty gaan toch in de koppies zitten''

Linssen: ''Eigen goals en penalty gaan toch in de koppies zitten''

Bryan Linssen baalde zondagmiddag opzichtig van de 0-3 nederlaag van Feyenoord tegen Ajax. De aanvaller gaf de tegenstander de complimenten, maar vond ook dat de eindstand wat geflatteerd was.

"Dit verlies is gewoon heel zuur", begon Linssen tegenover ESPN. "Ik vind dat de uitslag groter is dan het verschil op het veld vandaag. Ajax speelt makkelijker, maar dat doen ze al het hele seizoen. Ik denk dat de gemiste penalty een kantelpunt was. De 0-1 en 0-2 zijn eigen doelpunten, dat zit dan ook heel erg tegen, terwijl Ajax niet heel veel opgelegde kansen heeft gekregen."

Trainer Dick Advocaat gaf aan dat met de inzet van zijn ploeg niks mis was, woorden die Linssen beaamde. "Ik denk dat de wil heel groot was en het enthousiasme ook. We hebben het Ajax ook niet heel makkelijk gemaakt, maar je brengt jezelf in de problemen door twee eigen goals en door een penalty te missen. Hoe je het went of keert, dat gaat uiteindelijk wel in de koppies zitten."

Waar de conclusie nu wel te trekken valt dat Feyenoord met nog twee wedstrijden te gaan de achterstand van vijf punten op nummer vier Vitesse niet meer gaat inhalen, wil Linssen daar nog niet aan geloven. "Vitesse staat er het beste voor en hebben ook de meeste kans om vierde te worden, maar Fortuna in deze vorm en Ajax (de twee resterende tegenstanders van Vitesse, red.) zijn niet makkelijk. Wij moeten gewoon knallen, dat is heel simpel."

Tot slot nam Linssen het nog op voor zijn trainer. Het leek er na de nederlaag tegen ADO sterk op dat Advocaat zou opstappen, maar volgens de aanvaller was dat intern geen thema. "We mogen Dick allemaal. Dat er vorige week sprake van was dat hij zou opstappen, heeft bij ons echt geen seconde geleefd. Wij proberen voor de trainer door het vuur te gaan, heel simpel. Daar hoeven we dus verder ook geen woorden aan vuil te maken."

Lees meer over
Vitesse ajax Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties