Huurlingen: Assist Narsingh; Vente beleeft pijnlijke avond

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Ramon Hendriks, Sondre Skogen (NAC Breda, Excelsior)
NAC Breda - Excelsior 1-2
Hendriks: Basisspeler, speelde 90 minuten
Skogen: Basisspeler, speelde 90 minuten

NAC Breda tegen Excelsior was de wedstrijd tussen Feyenoord-huurlingen Ramon Hendriks en Sondre Skogen. Beide verdedigers begonnen in de basis, al deed Hendriks dat dit keer niet in het centrum, maar als linksback. Dat deed hij naar behoren, met zowel verdedigend als aanvallend goede bijdragen. Hij kon daarmee echter niet voorkomen dat de ploeg van Skogen, die zelf ook prima speelde, met 1-2 won. Skogen pakte nog wel een gele kaart. Marouan Azarkan bleef bij NAC negentig minuten op de bank.

Naoufal Bannis, Bernardo Silva (FC Dordrecht)
FC Dordrecht - MVV 0-1
Bannis: Basisspeler, speelde 90 minuten
Silva: Basisspeler, speelde 90 minuten

Naoufal Bannis kon geen potten breken in het duel tegen MVV. De spits verloor liefst 11 van zijn 13 duels en produceerde geen enkel schot op doel. Ploeggenoot Bernardo Silva speelde centraal achterin een betere wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat bezoekers MVV met 0-1 wonnen.

Dylan Vente (Roda JC)
FC Den Bosch - Roda JC 7-0
Basisspeler, speelde 65 minuten
Een pijnlijk weekend was het voor Dylan Vente, die met Roda JC de grootste nederlaag uit zijn carrière leed. Vente zelf was niet veel te verwijten en won de meeste van zijn duels, maar kon ook weinig uitrichten tegen een veel sterker FC Den Bosch. Na 65 minuten werd de Feyenoorder naar de kant gehaald. De stand was toen al 6-0.

Sven van Beek (Willem II)
Willem II - RKC Waalwijk 1-0
Basisspeler, speelde 90 minuten

Sven van Beek zette met Willem II een belangrijke stap richting handhaving in de Eredivisie. De Feyenoorder stond daarbij de gehele wedstrijd op het veld en speelde een uitstekende wedstrijd. Verdedigend stond hij zijn mannetje en aan de bal vond hij vaak de oplossing naar voren. De ploeg versloeg directe concurrent RKC uiteindelijk met 1-0. Ian Smeulers zat overigens niet bij de wedstrijdselectie.

Luciano Narsingh (FC Twente)
FC Twente - FC Utrecht 1-2
Basisspeler, speelde 90 minuten (1 assist)

Na zijn vier assists op rij stond Luciano Narsingh inmiddels weer vier wedstrijden droog. Tegen FC Utrecht was hij echter weer belangrijk voor Twente. Hij gaf de assist op de openingstreffer van Danilo. Het hielp de ploeg uiteindelijk niet, want kort na rust kwam Utrecht terug. Twente verloor de wedstrijd met 1-2.

George Johnston (Wigan Athletic)
Wigan Athletic - Burton Albion 1-1

George Johnston stond 90 minuten op het veld tegen Burton Albion, maar viel tijdens dat optreden niet op. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Luzern - FC Zürich 3-1
Basisspeler, speelde 66 minuten

Hoewel zijn trainer zich onlangs kritisch over Jordy Wehrmann uitliet, miste de Feyenoorder nog altijd maar één wedstrijd sinds zijn debuut voor FC Luzern. Ook zondag stond hij tegen FC Zürich gewoon weer aan de aftrap. Zijn ploeg won met 3-1 en Wehrmann zelf stond 66 minuten op het veld. Hij werd naar de kant gehaald bij een 1-1 tussenstand.