Advocaat: ''Berghuis zei zelf ook dat het rood was''

Advocaat: ''Berghuis zei zelf ook dat het rood was''

Dick Advocaat zag zijn ploeg tegen Vitesse niet tot scoren komen. De toch al lastige wedstrijd werd nog wat lastiger toen aanvoerder Steven Berghuis een rode kaart pakte. Dat het een terechte kaart was, was voor de ploeg zelf na afloop duidelijk.

"De jongens zeiden van wel", vertelde Advocaat aan ESPN. "Berghuis zei het zelf ook, hij was te laat." Ook voor rust had scheidsrechter Dennis Higler zijn handen al vol aan beide ploegen. "Het was een moeilijke wedstrijd voor de scheidsrechter. Van beide kanten was er veel strijd", aldus Advocaat.

Die strijd in zijn ploeg kon Advocaat dan ook waarderen, al was de eerste helft aanzienlijk minder. "Ik vond dat we heel rommelig speelden en Vitesse in hun spel brachten. Veel verkeerde passes. Zij hebben een paar jongens met snelheid en jongens die de pass kunnen geven. Daar hadden we zeker de eerste helft moeite mee."

Advocaat zag hoe keeper Justin Bijlow zijn ploeg op de been hield. "In de eerste helft zeker. In de tweede helft heeft hij op zich niet heel veel te doen gehad en waren de kansen voor ons. Met veel arbeid hebben ze het om kunnen keren. Dan creëer je vier of vijf kansen, waar je er toch één van moet maken."

Lees meer over
Steven Berghuis Justin Bijlow Vitesse Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties