Bijlow wees Ajax af: ''Wat denk je zelf?''

Bijlow wees Ajax af: ''Wat denk je zelf?''

Dat Justin Bijlow van kinds af aan fanatiek Feyenoorder is, is bekend. In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt broer Joël Bijlow zelfs dat hij ooit een aanbieding van Ajax heeft afgewezen. Joël werd zelf benaderd door Peter den Otter, een oud-jeugdtrainer van hem die toen werkzaam was bij Ajax.

"Hij had Edwin van der Sar en Sjaak Swart bij hem", herinnert Joël zich. "'Joël, je broer is niet normaal zo goed. Die kunnen we hier wel gebruiken'. Ik keek hem aan en vroeg: 'Wat denk je zelf? Dat hij voor die club van jullie komt spelen?' Van der Sar keek weg en Swart vroeg zich vervolgens hardop af wat er aan de hand was. Het enige wat ik nog kon zeggen: 'Hij gaat toch niet met dat logo van jullie op de borst rondlopen."

VI sprak met verschillende mensen over Bijlow, onder wie Feyenoord-keeperstrainer Khalid Benlahsen. "Al vrij snel kwam hij bij het eerste elftal, waar Kenneth Vermeer en Brad Jones streden om een basisplaats. Wat me opviel, was dat die gasten wegliepen met Justin. Hij was zeer getalenteerd, maar ook leergierig. Die twee namen hem echt onder hun hoede. Ik heb dat gelaten, want ik vind dat keepers juist van elkaar kunnen leren."

"Vermeer was tijdens trainingen soms absurd", vervolgt Benlahsen. "Dan kreeg je een discussie. Wilde Justin weten hoe Kenneth dat deed. Jones was een op en top professional, op dat vlak de beste die ik heb meegemaakt. In zijn locker stonden allemaal vitaminepreparaten en voedingssupplementen. Regelmatig liep Justin dan naar dat kastje. 'Hé Brad', vroeg hij dan. 'Denk je dat er wat voor mij tussen zit?' Altijd maar beter willen worden, in alle facetten. Dat was en is Justin."

Toekomst
Benlahsen verwacht dat Bijlow het ver zal schoppen. "Je ziet dat we Justin breed hebben opgeleid. Hij is er natuurlijk nog niet, maar hij beheerst alle onderdelen. Nu is het zaak dat we een wapen gaan vinden waarmee hij zich nog meer kan onderscheiden. We weten al wat dat moet worden. Je zult het vanzelf zien."

"Justin is in de eerste plaats profvoetballer en daarnaast ook Feyenoord-supporter", begint Joël over zijn toekomst. "Daarmee is al een deel van zijn droom uitgekomen. Hij mag spelen voor zijn club." Vader Willem Bijlow vult aan: "Hij is pas 23 jaar en heeft onderweg al wat pech gehad. In mijn ogen is hij nog altijd een broekie. De kansen komen wel. Aan zijn instelling en talent zal het niet liggen."

Het artikel over Justin Bijlow is hier in zijn geheel te lezen.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Justin Bijlow ajax Brad Jones
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties